Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 7, η εικόνα της φωτιάς ειναι βελτιωμένη, με διάσπαρτες εστίες χωρίς ενιαίο μέτωπο. Στην περιοχή Χοιρόλακκα περιορίστηκε η πυρκαγιά, το ελιικόπτερο Erickson συνέβαλε σημαντικά σε αυτό .

Από νωρίς στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και συντονίζει την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κουλουκούρη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος μεταβαίνει στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς .

 

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακης  στην περιοχή Κώστος της Πάρου. Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Επιπλέον, μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του Λιμενικό Σώματος 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με ελικόπτερο 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζικού τμήματος, από Αθήνα με ελικόπτερο1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζικού τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

fwtia_paros4

Η φωτιά στην Πάρο ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (27.06.2021) στην ευρύτερη περιοχή του Κώστου. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, υδροφόρες και δύο αεροπλάνα με συνεχείς ρίψεις νερού, οι φλόγες εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του parianostypos, η φωτιά έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και αυτή τη στιγμή (17:30) κατευθύνεται προς Λεύκες.

fwtia_paros_art

Οι εικόνες από τη φωτιά δείχνουν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει κάποια σπίτια – άγνωστο αν και πόσα από αυτά κατοικούνται αυτή την περίοδο.

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να ελέγξουν τη φωτιά πριν νυχτώσει και αποσυρθούν τα εναέρια μέσα.