Βίντεο δείχνουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, την ώρα που η Αττική βρισκόταν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τα δύο βίντεο δημοσίευσε το Mega.

Το ένα βίντεο είναι από το βράδυ της Παρασκευής, (21/6), όταν ξεσπούσε το ένα πύρινο μέτωπο πίσω από το άλλο και οι ριπές του αέρα ήταν μεγάλες, κάνοντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Και το δεύτερο βίντεο είναι πάλι κοντά στην Πάρνηθα, το βράδυ του Σαββάτου (22/6), όπου υπήρξε ρίψη βεγγαλικών, ενώ τα επίπεδα επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς εκείνη την ημέρα ήταν στο 4.

Υπενθυμίζεται πως οι μετεωρολόγοι και οι ειδικοί είχαν ενημέρωσει για ένα δύσκολο 48ωρο την Παρασκευή και το Σάββατο λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ «Hot-Dry-Windy» ενώ για πρώτη φορά τόσο νωρίς μέσα στον Ιούνιο έχουμε «δείκτη 5» στην Αττική, δηλαδή red code, κατάσταση συναγερμού, και «δείκτη 4» σε τέσσερις άλλες περιφέρειες της χώρας, όπως είχε τονίσει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται για το εκρηκτικό «κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών, ισχυρών ανέμων και ξηρασίας που επηρεάζει περιοχές με τις πλέον ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Οι καιρικές αυτές συνθήκες είχαν θέσει λοιπόν, ξανά την Αττική και περιοχές της Πελοποννήσου, την Δυτική και την Στερεά Ελλάδα καθώς και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε επίπεδο πολύ υψηλής επικινδυνότητας για πρόκληση φωτιάς.

«Εφιστώ την προσοχή σε όλους, ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο και σε καταστροφή. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και οι πολίτες και η κρατική μηχανή», είχε δηλώσει επίσης ο κ. Κικίλιας, συμπληρώοντας: «Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες».

Διαβάστε ακόμη