Η FA εξακολουθεί να εξερευνά την υπόθεση του τέως προπονητή της Κρόουλι, ο οποίος κατηγορείται για σειρά ρατσιστικών επιθέσεων εις βάρος των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Οι δύο Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Κρόουλι Τάουν, Τζον και Έμπεν Σμιθ, ανέλαβαν άμεσα δράση, απομακρύνοντας τον Γιέμς από το εσωτερικό του συλλόγου, ο οποίος φέρεται να είχε καθιερώσει την ύπαρξη δύο διαφορετικών αποδυτηρίων στο προπονητικό κέντρο, με το ένα να αφορά αποκλειστικά τους Αφροαμερικανούς παίκτες και τις λοιπές φυλετικές μειονότητες, ενώ συμβούλευε τους άλλους παίκτες να μην το χρησιμοποιούν.

Οι καταγγελίες έφθασαν στην PFA, όταν ένας ποδοσφαιριστής της Κρόουλι αναζήτησε ψυχολογική υποστήριξη από έναν σύμβουλο υγείας.

Πλέον, την υπόθεση ερευνά η αγγλική Ομοσπονδία και πιθανότατα ο Γιέμς θα αντιμετωπίσει βαρύ κατηγορητήριο και σε ποινικό επίπεδο.

Ο Άγγλος τεχνικός αρνείται τις κατηγορίες και δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, με τον εκπρόσωπό του να αναφέρει μονάχα πως «συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις Αρχές, οι οποίες συνεχίζουν την έρευνά τους».