Ο Πάπας Φραγκίσκος θα νοσηλευτεί για «λίγες ημέρες» για τη θεραπεία μιας λοίμωξης του αναπνευστικού, ανακοίνωσε το Βατικανό, προκαλώντας ανησυχίες για την υγεία του 86χρονου ποντίφικα.

«Τις τελευταίες ημέρες ο Πάπας Φραγκίσκος παραπονέθηκε για κάποιες αναπνευστικές δυσκολίες και σήμερα το απόγευμα πήγε στο Policlinico A. Gemelli για ιατρικούς ελέγχους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Matteo Bruni, αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Ρώμης όπου κανονικά νοσηλεύονται οι πάπες. «Το αποτέλεσμα αυτών των [τεστ] έδειξε μια λοίμωξη του αναπνευστικού (εξαιρουμένης της λοίμωξης Covid-19) που θα απαιτήσει μερικές ημέρες κατάλληλης νοσοκομειακής ιατρικής θεραπείας».

«Ο Πάπας Φραγκίσκος συγκινείται από τα πολλά μηνύματα που έλαβε και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την εγγύτητα και την προσευχή», πρόσθεσε ο Μπρούνι.

Μετά το εβδομαδιαίο γενικό ακροατήριό του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Φραγκίσκος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το Βατικανό είχε δηλώσει ότι η επίσκεψη και οι δοκιμές είχαν προγραμματιστεί.

«Ο Άγιος Πατέρας βρίσκεται στο Gemelli από σήμερα το απόγευμα για κάποιες προηγουμένως προγραμματισμένες δοκιμές», είπε ο Bruni.

Αμέσως μετά, είπε ότι το πρόγραμμα του Φραγκίσκου για την Πέμπτη είχε αδειάσει «για να δοθεί χώρος για τη συνέχιση των εξετάσεων εάν αυτό είναι απαραίτητο».

Πηγές του Βατικανού είπαν στο CNN την Πέμπτη ότι ο Πάπας Φραγκίσκος «κοιμήθηκε καλά» κατά την πρώτη του νύχτα στο νοσοκομείο. Το Βατικανό αναμενόταν να δώσει περαιτέρω ενημέρωση για την κατάσταση του ποντίφικα.

Η Εκκλησία της Ρώμης εξέφρασε επίσης «όλη την εγγύτητα και τη στοργή της προς τον επίσκοπό της Πάπα Φραγκίσκο και διασφαλίζει τις αδιάκοπες προσευχές της, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι ο Ποντίφικας –ο οποίος νεαρός έπασχε από σοβαρή πνευμονία και του αφαιρέθηκε μέρος του πνεύμονα– είχε πρόσφατο ιστορικό ιατρικών προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα