Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χάρισε ο Θανάσης Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό του αθλητή, Σωτήρη Γκαραγκάνη. Μάλιστα, ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης κατέκτησε την κορυφή, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ, λίγες ώρες μετά το προηγούμενο που είχε σημειώσει στα ημιτελικά των 100 μέτρων Τ11.

Ο Θανάσης Γκαβέλας «έκοψε» πρώτος το νήμα στον μεγάλο τελικό του στίβου, μια και τερμάτισε σε χρόνο 10.82, ήτοι έξι δέκατα πιο γρήγορα από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε από την Τετάρτη (01/09) στην ημιτελική σειρά.

Τέταρτη η Ποιμενίδου στην τοξοβολία

Μια ανάσα από ένα μετάλλιο έφτασε η Δωροθέα Ποιμενίδου στην τοξοβολία, αλλά ηττήθηκε στον μικρό τελικό. Αρχικά, στα προημιτελικά η Ποιμενίδου κατάφερε μετά από αγώνα θρίλερ να κερδίσει την Ιταλίδα Μινιό με 6-5. Προηγήθηκε 3-1, βρέθηκε πίσω 5-3 και ισοφάρισε, με τον αγώνα να πηγαίνει σε shoot out. Εκεί έριξε ένα 9αρι και η αντίπαλός της 8αρι, με αποτέλεσμα να περάσει στα ημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισε την Ιρανή Νεμάτι η οποία επικράτησε με 6-2. Οι δύο αντίπαλες πήραν από ένα σετ στην αρχή (2-2) με την Νεμάτι να κερδίζει το τρίτο και το τέταρτο, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Ποιμενίδου αγωνίστηκε κόντρα στην Κινέζα Γου για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό όπου η Κινέζα με σκορ 6-2 πήρε το χάλκινο μετάλλιο και άφησε στην τέταρτη θέση την Ελληνίδα.

Εβδομος ο Μακροδημήτρης στην κολύμβηση

Στην κολύμβηση, ο Αρης Μακροδημήτρης τερμάτισε στην έβδομη θέση του τελικού των 50μ. ύπτιο S2. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε χρόνο 1:03.28 και ολοκλήρωσε έτσι την παρουσία του στην διοργάνωση.

Δύο στα δύο το ομαδικό στο μπότσια

Το ομαδικό στο μπότσια (Πολυχρονίδης, Ντεντά, Πυργιώτη) έκανε το 2 στα 2 καθώς κέρδισε και την Βρετανία με 4-2 και αύριο κόντρα σε ΝΚορέα και Γαλλία θα πάει να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά.