H Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαίωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περισσότερες από 800 κλήσεις, στο πλαίσιο των ελέγχων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξασφάλιση ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, από τους εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες, Κυριακή, βεβαιώθηκαν συνολικά 815 παραβάσεις, 531 εκ των οποίων αφορούν σε παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα οδικά δίκτυα του νομού Θεσσαλονίκης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Κρήτη: Περισσότερες από 2,5 χιλ. κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ την τελευταία εβδομάδα

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση προστατευτικού κράνους ήταν οι συχνότερες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που βεβαίωσε η ΕΛΑΣ στην Κρήτη στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων από τις 24 έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα και οδηγούς, σε διάφορες περιοχές του νησιού , όπου ελέγχθηκαν συνολικά 8.321 οχήματα και βεβαιώθηκαν 2.518 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Υπερβολική ταχύτητα 223, μη χρήση προστατευτικού κράνους 221, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 66, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 72, χρήση κινητού τηλεφώνου 46, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 89, αντικανονικό προσπέρασμα 125, αντικανονικοί ελιγμοί 87, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 10, λοιπές παραβάσεις 1.579.

Διαβάστε ακόμη: