Στις παραλίες της Αττικής «ξεχύθηκαν» οι Έλληνες που έμειναν στην πρωτεύουσα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μιας. Πόσο κοστίζει, όμως, μια επίσκεψη στην παραλία και μία βουτιά στη θάλασσα των οργανωμένων πλαζ;

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η είσοδος στην οργανωμένη παραλία του Αλίμου ανέρχεται στα 6 ευρώ ενώ η ξαπλώστρα κοστίζει 2 ευρώ. Το κόστος για τη βουτιά στη θάλασσα ανεβαίνει στα 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και η ελεύθερη είσοδος είναι προνόμιο των δημοτών ενώ το μειωμένο εισιτήριο για την ξαπλώστρα κοστίζει 3 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως η είσοδος για μια τετραμελή οικογένεια με ξαπλώστρες ανέρχεται σε τουλάχιστον 32 ευρώ αλλά το κόστος πιθανότατα δεν θα είναι μόνο αυτό, αφού μπορεί να πάνε στο μπαρ της παραλίας για ένα σνακ, καφέ ή χύμο.

 

Ακόμη, στην οργανωμένη παραλία της Βουλιαγμένης, η γενική είσοδος ανέρχεται στα 10 ευρώ το άτομο ενώ το μειωμένο εισιτήριο είναι στη μισή τιμή. Ελεύθερη είσοδο έχουν τα παιδιά έως 5 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Το κόστος, όμως, ανεβαίνει πολύ αν θέλει κάποιος να πάρει ξαπλώστρα, καθώς οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 30 ευρώ αναλόγως και τη θέση που θα διαλέξει κάποιος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Σαββατοκύριακο η ξαπλώστρα μπροστά ή κοντά στη θάλασσα κυμαίνεται από 30 έως 40 ευρώ.

Σχετικά με τα σνακ, τους καφέδες και τους χυμούς:

  • ο καφές κοστίζει 4 ευρώ
  • ο ανάμεικτος χυμός κοστίζει 6,5 ευρώ
  • το κλαμπ σάντουιτς κοστίζει 14 ευρώ.

Όσον αφορά την οργανωμένη παραλία στο Καβούρι, το σετ ξαπλώστρας ανέρχεται στα 14 ευρώ ενώ μια μπάλα παγωτό κοστίζει 3 ευρώ και η γρανίτα 4 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα