Σε μία σπάνια δημόσια απολογία, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη, όχι όμως από τους οδηγούς όπως ίσως θα περίμενε κάποιος, αλλά από τον βουλευτή Μαρκ Πόκαν.
Επίσης, η Amazon αναφέρει ότι γνωρίζει πως ότι οι οδηγοί «έχουν πρόβλημα να βρουν τουαλέτες», αλλά αποδίδει το ζήτημα στην κίνηση και σημειώνει ότι πρόκειται γενικότερα για θέμα που ταλαιπωρεί τον κλάδο.
 
«Το να πληρώνεις τους εργαζόμενους 15 δολάρια την ώρα δεν σε κάνει “προοδευτικό χώρο εργασίας” όταν χτυπάς τα συνδικάτα και αναγκάζεις εργαζόμενους να ουρούν σε μπουκάλια νερού», έγραψε στο Twitter ο Μαρκ Πόκαν στις 25 Μαρτίου, απαντώντας σε στέλεχος της Amazon.
«Δεν πιστεύετε πραγματικά το θέμα της ούρησης σε μπουκάλια, έτσι; Αν ήταν αλήθεια, κανείς δεν θα δούλευε για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο απίστευτους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, που είναι υπερήφανοι για αυτό που κάνουν και έχουν εξαιρετικούς μισθούς και υγειονομική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα», απάντησε η Amazon στον βουλευτή.


Τώρα, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τον Πόκαν, χαρακτηρίζοντας «αυτογκόλ» την πρώτη της αντίδραση.
«Ήταν ένα αυτογκόλ, δεν χαιρόμαστε με αυτό και οφείλουμε μια συγγνώμη στον βουλευτή Πόκαν», ανέφερε η εταιρεία. «Το tweet ήταν λανθασμένο, δεν έλαβε υπόψη τον μεγάλο πληθυσμό οδηγών μας και αντί για αυτό επικεντρώθηκε λανθασμένα μόνο στα κέντρα διεκπεραίωσής μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Ξέρουμε ότι οι οδηγοί μας μπορεί να έχουν και έχουν πρόβλημα να βρουν τουαλέτες εξαιτίας της κίνησης ή μερικές φορές σε επαρχιακές διαδρομές και αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς έκλεισαν πολλές τουαλέτες», αναφέρει η Amazon, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μακροχρόνιο ζήτημα όλου του κλάδου και όχι μόνο της εταιρείας.
«Θέλουμε να το λύσουμε. Δεν ξέρουμε ακόμη πώς, αλλά θα αναζητήσουμε λύσεις», ανέφερε ακόμη η Amazon.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.