Στοχευμένα και όχι τυχαία τεστ θα βοηθήσουν την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας, τόνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Παπάς, παθολόγος ειδικός στις λοιμώξεις. Πρόσθεσε, πως ιδιαίτερα σημαντική είναι και η σωστή ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται. Δεν έκρυψε και την ανησυχία του για το τρίτο κύμα πανδημίας, το οποίο κατά την εκτίμηση του ίσως έρθει τον Φεβρουάριο.
Τόνισε παράλληλα, ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτεροι προσεκτικοί στις γιορτές χωρίς συνωστισμούς και συνάθροισης. Μιλώντας για την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Ιωάννινα ο κ. Παπάς σημείωσε ότι είναι καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα που επιβλήθηκαν νωρίς, η πειθαρχία των πολιτών αλλά και η διακοπή μετακινήσεων από νομό σε νομό.
«Δεν ξέρουμε που μπορεί να οφείλεται αυτή η μετάλλαξη», ανέφερε μιλώντας για τον νέο τύπου που παρατηρήθηκε στη Βρετανία. Φαίνεται σύμφωνα με τον . Παπά ότι ανεβάζει τον βαθμό θετικότητας διότι είναι πιο μεταδοτικός. Βρίσκονται όμως όλα τα δεδομένα υπό διερεύνηση τόνισε χωρίς να φαίνεται ανήσυχος.
Ξεκαθάρισε όμως, ότι δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα του εμβολίου. Εκτίμησε, ότι μέχρι την Άνοιξη η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη για κλιματικούς λόγους με την άνοδο της θερμοκρασίας, σωστός αερισμός των κλειστών χώρων αλλά και λόγω του εμβολιασμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού.