Να κλείσει το θέμα των «μαύρων ταμείων» στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο πρώην υπουργός και Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open.

«Πρέπει να γίνεται ανοιχτή πολιτική συζήτηση, αλλά να θυμόμαστε όλοι ότι πρέπει να εξαντλείται κάθε προσπάθεια σύνθεσης, την οποία έχουμε όλα τα περιθώρια να την πετύχουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Νίκος Παππάς: Αποτελεί στρέβλωση στην πολιτική συζήτηση

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει μία ηγετική πρωτοβουλία που να κλείνει αυτό το θέμα, καθώς εκτός των άλλων αποτελεί στρέβλωση στην πολιτική συζήτηση, όταν είναι γνωστή η πολιτεία και το παρελθόν άλλων κομμάτων να συζητάμε αυτά τα θέματα με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για να προσθέσει:

«Πρέπει αύριο, ψύχραιμα και συλλογικά, να αποφανθούμε και για τα θέματα της συγκυρίας και για τον σχεδιασμό μας. Διότι έχουμε μία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και η Πολιτική Γραμματεία ως εκτελεστικό όργανο καλείται να την υλοποιήσει».

Επιπλέον, περιέγραψε ότι η προοπτική μιας προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, «είναι απολύτως πλειοψηφική εντός του κόμματος και εδώ βρίσκεται το έδαφος ευρύτερων συνθέσεων. Πέρα από κάποιες απόψεις οι οποίες προκρίνουν τη διάλυση των υπαρχόντων σχηματισμών και τη δημιουργία νέου κόμματος -αυτό κατά τη γνώμη μου είναι τεράστιο λάθος, διότι δεν υπάρχει επεξεργασμένη πρόταση, ώριμες συνθήκες και σαφές πολιτικό πλαίσιο- υφίσταται συμφωνία στο θέμα αυτό».

Διαβάστε ακόμη: