Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο τραγουδοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την «γεμάτη» καριέρα του, την σύζυγό του Ελένη Ράντου και την πολιτική.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε ακόμα και στη «μάχη» που δίνει με την κατάθλιψη εξηγώντας μάλιστα τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να τη δημοσιοποιήσει.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξής του στο «Ενώπιος Ενωπίω» ο δημοφιλής τραγουδοποιός μίλησε για τους γονείς του που, όπως είπε αν και έχουν περάσει χρόνια από τότε που έφυγαν από τη ζωή, δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το χαμό τους: «Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη την απώλεια των γονιών μου και θλίβομαι να πάω στο χωριό που έχουν ταφεί. Θα πάω, όμως, σίγουρα θα πάω. Είναι ο τόπος μου. Αν και πάνε αρκετά χρόνια που τους έχω χάσει, δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Όσο αντέχει η φωνή μου, θα τραγουδάω

Όσον αφορά την επιτυχημένη μουσική του πορεία ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Έχω πει 1.283 τραγούδια. Αν ήθελα σε μία συναυλία να τα πω όλα θα θέλω μια βδομάδα να τα πω… Η φωνή μου ακόμα αντέχει, δεν ξέρω για πόσο. Όσο αντέχει η φωνή μου θα τραγουδάω. Όταν αρχίσει να μου κάνει “νερά” θα σταματήσω. Αλλά δεν θα σταματήσω τη μουσική. Θα συνεχίσω ως συνθέτης, θα γράφω τραγούδια και θα τα τραγουδούν άλλοι».

Και στην συνέχεια μίλησε για την πρώτη του επαφή με το κλαρίνο: «Την πρώτη φορά που άκουσα κλαρίνο το έβαλα στα πόδια. Ήταν σε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και δεν ήξερα τι να κάνω από τη χαρά μου. Στα 17 μου έκανα την πρώτη μου συναυλία στις εργατικές κατοικίες που μέναμε. Μαζεύτηκαν όλοι και μας χειροκροτούσαν. Εκεί κάτι αισθάνθηκα».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Έχω δεχτεί προτάσεις για την πολιτική» - Ο έρωτας με την Ελένη Ράντου

«Την Ελένη την κυνήγησα»

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε για τη γυναίκα της ζωής του, την Ελένη Ράντου, λέγοντας πώς ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. «Την κυνήγησα την Ελένη δύο χρόνια και την κέρδισα! Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας! Με το που την είδα, κατακούτελα. Ήμουν και ευγενικός. Φρόντιζα τυχαία να είμαι μπροστά της».

Ενώ στην συνέχεια μίλησε και για την μονάκριβη κόρη του Νικολέττα, την οποία όπως λέει πως την… πιέζει για να τη δει: «Δίνω πάρα πολύ χρόνο στην κόρη μου, όσο μπορώ και περισσότερο. Τώρα τελευταία που τέλειωσε και την Καλών Τεχνών, την πίεζα για να τη δω κιόλας. Ήταν επιμελής και πήγα εγώ να τη δω».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Έχω δεχτεί προτάσεις για την πολιτική» - Ο έρωτας με την Ελένη Ράντου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η «μάχη» με την κατάθλιψη

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη: «Δημοσιοποίησα ότι έχω κατάθλιψη για να δώσω ένα μήνυμα. Η εποχή μας είναι πολύ σκληρή που οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν είναι στίγμα πλέον, δεν είναι ντροπή να πας σε έναν ειδικό». Η Ελένη Ράντου, επίσης, έχει μιλήσει για την δική της μάχη με την κατάθλιψη.

Τέλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε για τη σχέση του με την πολιτική και αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί προτάσεις πολιτικές.