Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας και να ζευγαρώσει τις νίκες του στον όμιλο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέκου έμεινε στο 1-1 και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη με βάση τα αγωνιστικά πεπραγμένα.

Γιατί η Σλόβαν Μπρατισλάβας ήρθε να αναδείξει (ξανά) τα πολύ μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ και τα οποία δεν θα καλύπτονται σε κάθε παιχνίδι.

Ο Δικέφαλος του Βορρά στην Τούμπα, με τη συμπαράσταση των οπαδών του και με την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, απέτυχε εμφατικά. Το κυριότερο, η Σλόβαν προβάλλει ως φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου, αφού τώρα την περιμένουν δύο σερί παιχνίδια με την αδύναμη Λίνκολν, όταν ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την ισχυρή Κοπεγχάγη.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να ταξιδέψει στη Σλοβακία και να ψάξει το διπλό, όταν δεν έδειξε ικανός να το εξασφαλίσει την Τούμπα. Δύσκολες καταστάσεις, που περιπλέκουν την προσπάθεια για να προκριθεί και να μαζέψει βαθμούς για να βελτιώσει τη θέση του στη βαθμολογία της UEFA.

Γρήγορο προβάδισμα

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πάρει προβάδισμα από την αρχή και τα κατάφερε στο 9′. Ο Τέιλορ με σέντρα ακριβείας από δεξιά, βρήκε τον αφύλακτο Άκπομ στη μικρή περιοχή και αυτός σκόραρε με κεφαλιά.

Το γρήγορο γκολ δεν αποδιοργάνωσε τη Σλόβαν. Το αντίθετο, την πείσμωσε και πίεσε για την άμεση ισοφάριση. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 14′, ο Ντα Σίλβα σούταρε από το ημικύκλιο, ο Πασχαλάκης απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά ο Γκριν ισοφάρισε με πλασέ.

Η αντίδραση αιφνιδίασε τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν άλλη κλασική ευκαιρία, με μόνη απειλή ένα μακρινό σουτ του Σβαμπ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να προηγηθούν στο 45′, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πλασέ του Ντράβιτς στο τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κλασική ευκαιρία. Μερικές μεγάλες μπαλιές προς τον Άκπομ, τις πρόλαβε ο Χόβαν με έγκαιρες εξόδους, ενώ τα μακριά σουτ του Κωνσταντέλια και του Βιεϊρίνια δεν βρήκαν στόχο.

Αντίθετα, ο Μραζ στο 84′ πήρε τη μπάλα από τον Ντα Σίλβα στο πέναλτι, πήγε να πλασάρει πρόσωπο με τον Πασχαλάκη, όμως έχασε το κοντρόλ και ο Κωνσταντέλιας πρόλαβε να αποσοβήσει το 1-2…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Σίντκλεϊ (68’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (68’ Κούρτιτς), Εσίτι, Αουγκούστο (58’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (74’ Κωνσταντέλιας), Ακπομ (74’ Σφιντέρσκι)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ, Μπόζικοβ, Κάσια, Μεντβέντεβ (83’ Αμπένα), Γκριν (82’ Τσάβριτς) Κανκάβα, Ντε Καμπς (33’ Άγκμπο), Ντράζιτς (70’ Ζμρχάλ), Χέντι, Ντα Σίλβα (70’ Μραζ).