Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλευτη ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστική, σκόρπισε τον ανύπαρκτο Παναθηναϊκό με 4-1 και έκανε άλμα για την κατάκτηση του τίτλου αφού τα ευχάριστα μαντάτα ήρθαν από το Φάληρο.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη, για να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας της. Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε σε ένα ακόμα παιχνίδι και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε μεγάλη αγωνιστική κρίση.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ήθελαν την νίκη και το έδειξαν από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπράντον Τόμας βγήκε σε τετ-α-τετ και σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να πιέζουν σε όλο το γήπεδο και να μην αφήνουν του πράσινους να κάνουν το παιχνίδι τους. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε τον ρυθμό ωστόσο δεν μπόρεσε να πατήσει με αξιώσεις τα καρέ του Κοτάρσκι.

Ο Τάισον άνοιξε το σκορ στο 37’

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, οι φάσεις που δημιούργησε όμως ήταν λίγες. Στο 19’ ο Κωνσταντέλιας στην πρώτη επαφή με την μπάλα (μπήκε στην θέση του Μουργκ ένα λεπτό πριν), δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Λοντίγκιν, ενώ μετά από περίπου 20 λεπτά ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ.

Στο 37ο λεπτό, ο Πέρεθ έκανε το λάθος έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Τάισον να πλασάρει ιδανικά για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση ψηλά και απείλησε ξανά με ένα κλέψιμο ψηλά. Ο Ότο πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή αλλά ο Αράο την τελευταία στιγμή να κόβει το γύρισμα του Ισπανού.

Ουσιαστικά, το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τον Παναθηναϊκό να έχει πραγματοποιήσει ένα κακό ημίχρονο, χωρίς να έχει απειλήσει.

Δοκάρι ο Μπάμπα, ο Σπόραρ έχασε την ευκαιρία για ισοφάριση

Οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει την κόντρα επίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή, ήρθε για τους γηπεδούχους στο 61′, με το δυνατό σουτ του Ραχμάν Μπάμπα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην αντεπίθεση, οι «πράσινοι» άγγιξαν την ισοφάριση, με τον Κοτάρσκι να νικάει με το δεξί πόδι σε τετ-α-τετ τον Σπόραρ που δεν εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη ενέργεια και πάσα του Μαντσίνι.

Οι όποιες αλλαγές και πλάνα του Φατίχ Τερίμ πήγαν στράφι, καθώς στο 71′ ο Γέντβαϊ έκανε αχρείαστο μαρκάρισμα στο Σαμάτα, με την μπάλα να έχει φτάσει στα χέρια του Λοντίγκιν με τον διαιτητή Λίντχουντ να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν παράτησαν το ματς και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Στο 78′, από σέντρα του Μλαντένοβιτς και άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι, με κεφαλιά ο Γερεμέγεφ μείωσε σε 2-1.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε την ισοφάριση όμως άφησε πολλούς κενούς χώρους πίσω. Κι αν ο Λοντίγκιν απέκρουσε ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Σβαμπ, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο τετ-α-τετ με τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και με ψυχραιμία έκανε το 3-1, «εκτελώντας» των κίπερ του Παναθηναϊκού. Στις καθυστερήσεις, ο Ζίβκοβιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο θρίαμβο του ΠΑΟΚ, για το τελικό 4-1 έπειτα από ενέργεια του Γιόνι Ότο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81′ Σβαμπ), Μουργκ (19′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (67′ Α. Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81′ Βιεϊρίνια), Τόμας (67′ Σαμάτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (67′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Μπακασέτας (67′ Γερεμέγεφ), Σπόραρ, Μπερνάρ (85′ Βιλένα), Τσέριν (90’+2′ Λημνιός), Μαντσίνι (67′ Βαγιαννίδης), Γέντβαϊ, Κώτσιρας, Αράο.

Διαβάστε ακόμη: