Ο ΠΑΟΚ πίστεψε ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι, παρότι βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο και να ρίξει τον Παναθηναϊκό στο… καναβάτσο (2-1). Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ με τον Παλάσιος, όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα και ευθύνη για αυτό φέρει ο κόουτς των «πρασίνων».

Για τη διαχείριση του σκορ, για τις αλλαγές του, για τον τρόπο που η ομάδα του εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Σε ένα ματς που οι πράσινοι πήγαν χωρίς Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (άρα έλειπε η ποιότητα), αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο ακόμα έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή: τον Καρλίτος, επιλέγοντας τον Ιωαννίδη για την κορυφή της επίθεσης, που ήταν άφαντος. Και οι αλλαγές; Θυμηθήκαμε πως είναι η μορφή του… Αγιούμπ, θυμηθήκαμε τον Χατζηγιοβάνη, αλλά είδαμε τον Ισπανό επιθετικό να μπαίνει μόλις στα τελευταία δέκα λεπτά.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με το μάτι τους να… γυαλίζει, πίεσαν τον αντίπαλο τους και τελικά τον έβγαλαν νοκ άουτ.

Όπως συνέβη πολλές φορές φέτος. Στην Τρίπολη, στον Βόλο, στην Κρήτη. Παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αλλά είδε τον αντίπαλο να του γυρίζει το σκορ. Ο ΠΑΟΚ άλλο που δεν ήθελε. Βρήκε τον Παναθηναϊκό… μπόσικο, τον είδε να γυρίζει προς τα πίσω, να μην κρατάει μπάλα να τα χάνει. Τον… στρίμωξε και γύρισε το ματς μέσα σε 11 λεπτά.

Ο Παλάσιος άνοιξε το σκορ

Κι όλα αυτά σε ένα ματς που οι πράσινοι το ξεκίνησαν με τρόπο ιδανικό. Μόλις στο 6′ ο Παλάσιος με μαγική ενέργεια και υπέροχο σουτ «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη για το 0-1. Γκολ που σόκαρε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άργησε να συνέλθει. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, είχε ψυχραιμία, καλή αμυντική λειτουργία. Κρατούσε μακριά από την περιοχή του τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε μέσω στημένων φάσεων να γίνει απειλητικός.

Μέσα σε όλα αυτά; Μια φάση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τον Παναθηναϊκό. Ένα μαρκάρισμα πάνω στον Αϊτόρ, που οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο Τρεϊμάνις το είδε στο VAR και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Φάση που έφερε και επίσημη διαμαρτυρία από πλευράς τριφυλλιού, με τοποθέτηση μέσω twitter για καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε.

Έφερε τα πάνω κάτω στο β’

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος των Μπίσεσβαρ και Μίτριτσα έκαναν τον ΠΑΟΚ περισσότερο επιθετικό, του έδωσαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και μεγαλύτερη σιγουριά στο παιχνίδι του. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε όλο το δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο και τον φοβισμένο Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι όσο η ώρα περνούσε γύριζαν ολοένα και πιο πίσω, δεν κρατούσαν μπάλα και δεν είχαν σημείο αναφοράς στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο στρίμωξε στα… σκοινιά τον Παναθηναϊκό, βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Ίνγκασον στο 77′ και είχε πάνω από 15 λεπτά που σου έδειχνε πως μπορεί να το γυρίσει ολοκληρωτικά. Όπερ και εγένετο. Μια… βολίδα του Σάστρε στο 88′ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο του Μπρινιόλι και μέσα από τη γραμμή, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 2-1, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό στην τρίτη σερί ήττα του και… οριακά πλέον στην εξάδα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82’ Σβαμπ), Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (64’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Λούντκβιστ (41’ Βιτάλ), Αλεξανδρόπουλος (68’ Αγιούμπ), Παλάσιος (80’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (68’ Γκατσίνοβιτς), Αϊτόρ (80’ Χατζηγιοβάνης).