Ο ΠΑΟΚ είχε τάσεις «αυτοχειρίας» απόψε στη Ριζούπολη, αλλά στο τέλος όχι μόνο γλίτωσε το «έμφραγμα», αφού ο Τσιλούλης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ με πέναλτι του Κούρτιτς, πήρε το τρίποντο και ξέφυγε με 5 βαθμούς της ΑΕΚ.

Ο Απόλλων που… πρωτοτύπησε πάλι, επανέφερε τον Τζιανλούκα Φέστα στην τεχνική ηγεσία, ένα σχεδόν μήνα μετά που τον είχε απολύσει, δεν κατάφερε να σκοράρει σε ένα ακόμα ματς και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, παίρνοντας από το πρώτο σφύριγμα τον έλεγχο. Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν κιόλας για να έρθει η πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε άψογη σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Βιεϊρίνια, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει με το κεφάλι τον Βέρχουλστ.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά, έφτασε μια ανάσα από το γκολ λίγα λεπτά αργότερα. Εκπληκτική ενέργεια του Σάστρε από τα δεξιά, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Βιεϊρίνια, ωστόσο ο Πορτογάλος δεν βρήκε δίχτυα σε διπλή προσπάθεια, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στη Ριζούπολη και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου που έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Ο Μουργκ έδωσε τη λύση

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τελικά το γκολ που έψαχναν στο 31’. Ο Κούρτιτς έκανε την ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε μέσα στην περιοχή και ο Μουργκ κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση υποδειγματικά, γράφοντας έτσι το 1-0 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ έκανε… γνωστές τις προθέσεις του. Ο Δικέφαλος του Βορρά έριξε τον ρυθμό αισθητά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και επικεντρώθηκε από την αρχή στα μετόπισθεν.

Η ομάδα του Λουτσέσκου πάντως είχε τις ευκαιρίες της, τόσο με τον Βιεϊρίνια που αστόχησε από πολύ κοντά, όσο και με τον Ζίβκοβιτς που στα τελευταία λεπτά έκανε μία τρομερή κούρσα, χωρίς ωστόσο να τελειώνει σωστά τη φάση.

Τι έχασε ο Τσιλούλης!

Στο 81’, ήρθε η μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους. Μία ευκαιρία που θα μπορούσε να αλλάξει και το τελικό αποτέλεσμα εάν ο Τσιλούλης ευστοχούσε από το ένα μέτρο.

Ο Μαρτίνες έκανε άψογη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Τσιλούλη, ωστόσο εκείνος αστόχησε με προβολή από πάρα πολύ κοντά και έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση.

Πέναλτι-δώρο του Σιδηρόπουλου

Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα, ο ΠΑΟΚ πήρε το «δώρο» του. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Βέρχουλστ στον Τέιλορ, ο VAR τον κάλεσε να το δει και αφού τσέκαρε τα «ριπλέι» έδωσε οριστικά την μπάλα στον Κούρτιτς ο οποίος έκανε το 2-0 στο 90′, ευστοχώντας στο 14ο πέναλτι του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν!

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης, Παμλίδης, Γιαννιώτας, Σίγκνεβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Βιεϊρίνια, Άκπομ.