Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του, συνέτριψε τον ΟΦΗ με 4-0, έκανε το 7 στα 7 και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εντυπωσίασε, σε ένα ακόμα παιχνίδι, και κατάφερε να φτάσει σχετικά εύκολα σε μια ευρεία νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που πάλεψε μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ.

Σκόρερ για τον «Δικέφαλο» στην αποψινή νίκη επί του ΟΦΗ ήταν οι Ντεσπόντοφ (39′), Μπάμπα (41′), Μάρκος Αντόνιο (89′) και Τόμας (90+2′), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι έχασαν και δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο!

Ήταν μέχρι να ανοίξει το σκορ

Στο πρώτο μισάωρο ο ΟΦΗ πατούσε καλύτερα, δείχνοντας σε θέση να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, που είχε χαμένο πέναλτι με τον Σβαμπ (23′). Μετά το ημίωρο, ωστόσο, ο «Δικέφαλος» πήρε μπρος, κυριάρχησε και πριν το ημίχρονο κατάφερε να σκοράρει δύο φορές.

Στο 39′ ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έγραψε το 1-0. Ο Σβαμπ έκανε γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Μπάμπα ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Βούλγαρος εξτρέμ αφύλακτος την έστειλε με κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Μπάουμαν ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Το 2-0 δεν άργησε να γίνει για τον ΠΑΟΚ. Ο Ντεσπόντοφ ξεχύθηκε από τα δεξιά κάνοντας γύρισμα πάρε-βάλε με τον Σαμάτα να μην έρχεται σε επαφή με τη μπάλα και ο Μπάμπα την έστειλε στην κενή εστία για το 2-0.

Στο 45+1′ ο Σαμάτα κέρδισε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ. Ο Τανζανός επιθετικός ανέλαβε και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε την μπάλα, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Έσβησε τις «μηχανές» στο β’

Στο β’ μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με τον ΠΑΟΚ να κάνει σβηστή διαχείριση του σημαντικού προβαδίσματος που είχε πάρει από το πρώτο ημίχρονο και πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ έφτασε πολύ εύκολα και θριαμβευτικά στη σημαντική επικράτηση με σκορ 4-0 του ΟΦΗ. Το τρίτο τέρμα επετεύχθη στο 89′ με σκόρερ τον Μάρκος Αντόνιο. Ο Μεϊτέ πάσαρε στον Ντεσπόντοφ και ο τελευταίος έβγαλε ασίστ στα αριστερά του για τον Βραζιλιάνο χαφ που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Το τελικό 4-0 πέτυχε ο Μπράντον Τόμας. Υπέροχη αλλαγή του Τάισον για τον Ντεσπόντοφ στα δεξιά και ο τελευταίος πάσαρε στο ύψος του πέναλτι για τον Ισπανό φορ που προσποιήθηκε και ξέφυγε από τους Λαμπρόπουλο – Θοράρινσον εκτελώντας τον Μπάουμαν για το τελικό 4-0 του ΠΑΟΚ.

Την επόμενη (17η) αγωνιστική ο «Δικέφαλος» θα φιλοξενηθεί από τον Άρη την Κυριακή (7/1, 19:30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ενώ ο ΟΦΗ θα παίξει τη Δευτέρα (8/1, 20:00) με τη Λαμία στο Ηράκλειο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (Οζντόεφ 66΄), Σβαμπ (Μεϊτέ 76΄), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (Τάισον 66′), Μουργκ (Αντόνιο 86′), Σαμάτα (Μπράντον 76΄).

ΟΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (Μοσκέρα 62΄), Ριέρα (Τοράρινσον 62΄), Νέιρα (Ντίκο 74΄), Λουίζ Φελίπε.

Διαβάστε ακόμη: