ΠΑΟΚ βγαλμένος από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του διέλυσε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1, κάλυψε την ήττα του πρώτου ματς (2-0) και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά του Conference League. Για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια στους «8» της διοργάνωσης οι «ασπρόμαυροι» (15/3, 15:00 η κλήρωση), συγκλονιστική εμφάνιση από τον Κουλιεράκη που είχε συμμετοχή σε τρία γκολ και έσβησε τους Κροάτες.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο όπου πραγματοποίησε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση. Από το ξεκίνημα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κυριάρχησε, με την Ντιναμό να περιμένει στο μισό γήπεδο. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 15’ όταν ο Νέβιστιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Κουλιεράκη ενώ στο 19’ ο Ζίβκοβιτς σούταρε ψηλά μέσα από την περιοχή. Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης είχαν ακόμη δύο πολύ καλές στιγμές στα επόμενα λεπτά, μέχρι να ανοίξει ο χορός των γκολ.

Την έβαλε στα δίχτυα

Από κόρνερ του Ζίβκοβιτς στο 27’ ο Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα από κοντά με ακόμη μία έβαλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Έξι λεπτά μετά ο ασταμάτητος Κουλιεράκης βρέθηκε στην επίθεση, έπιασε ένα σουτ από μακριά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού υπήρξε κόντρα που έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Νέβιστιτς. Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε ούτε μετά το 2-0 και έφτασε και σε σκορ πρόκρισης στο 42’ όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε τη σέντρα και ο Μπράντον με κεφαλιά-ψαράκι έβαλε φωτιά στην Τούμπα για το 3-0.

Έβγαλε αντίδραση η Ντιναμό

Αντίθετα με το πρώτο, η Ντιναμό μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και στην πρώτη της ευκαιρία βρήκε δίχτυα. Από αδράνεια του Κεντζιόρα στο 49’ η μπάλα στρώθηκε στον Χόξα που με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1 και έφερε την πρόκριση στα ίσια. Τέσσερα λεπτά μετά μάλιστα οι Κροάτες άγγιξαν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Κοτάρσκι νίκησε τον Σπίκιτς σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Το μομέντουμ ήταν με την Ντιναμό που με Μπατούρινα και Χόξα είχε ακόμη δύο πολύ μεγάλες στιγμές, με τον Κοτάρσκι να σώζει στη δεύτερη με εξαιρετική επέμβαση.

Την ισοπέδωσε…

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει τα πάνω του και από ακόμη μία στημένη φάση πέτυχε σκορ πρόκρισης. Στο 72′ συγκεκριμένα, ο Ντεσπόντοφ που λίγο νωρίτερα είχε μπει αλλαγή, εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κουλιεράκης με το στήθος έκανε το 4-1 από κοντά. Οσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι άφηναν όλο και περισσότερους χώρους όπως ήταν λογικό, με τον Μουργκ να χάνει μυθική ευκαιρία στο 83′ για να τελειώσει την πρόκριση, κάτι που συνέβη λίγο αργότερα. Ο Σαμάτα βρήκε τον Ντεσπόντοφ στην κόντρα, εκείνος έβαλε πλάτη τον Μίσιτς που τον ανέτρεψε και κέρδισε πέναλτι. Ο Ζίβκοβιτς το εκτέλεσε εύστοχα και με 5-1 ο ΠΑΟΚ πέρασε πανηγυρικά στους «8» στέλνοντας σπίτι της την Ντιναμό που ήθελε και… τελικό.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Ότο 77’), Σβαμπ (Οζντόεφ 82’), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 67’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 77’), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 77’).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (Ογκιγιάρα 80’), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς , Μπατούρινα, Σπίκιτς (Κανέκο 74’), Χότζα (Βίντοβιτς 80’), Πέτκοβιτς.

Διαβάστε ακόμη: