search

ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 1εκατ. Γάλλοι στα Ηλύσια Πεδία για να γιορτάσουν το 2023

Ένα απροσδόκητα μεγάλο πλήθος της τάξεως του 1 εκατομμυρίου ανθρώπων στριμώχτηκαν στα Ηλύσια Πεδία.

ChampsElysees

Ένα απροσδόκητα μεγάλο πλήθος της τάξεως του 1 εκατομμυρίου ανθρώπων στριμώχτηκαν στα Ηλύσια Πεδία για να γιορτάσουν την έναρξη του 2023, μετά από δύο χρόνια ακυρώσεων λόγω Covid19 με αξιωματούχους του Παρισιού να αποκαλούν την εκδήλωση ως «αναγέννηση» των πολιτών.

Οι πολίτες εκδήλωσαν την ανάγκη να ξανασυναντηθούν και την ίδια στιγμή πήραν και μια γεύση για το μέλλον και τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Οι γαλλικές αρχές περίμεναν ότι περίπου 500.000 Παριζιάνοι και τουρίστες θα συρρεύσουν στη λεωφόρο, όπου μια τεράστια επίδειξη 340 κιλών πυροτεχνημάτων ξέσπασε γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια μιας ειδικής μουσικής ανάμειξης.

Αλλά ένα απίθανο πλήθος 1 εκατομμυρίου ανθρώπων από το Παρίσι από όλη τη Γαλλία και τουρίστες από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία στριμώχτηκαν σε ένα πυκνό πλήθος χωρίς μάσκες στη λεωφόρο, εν μέσω υψηλής αστυνόμευσης.

Το πλήθος εκκενώθηκε λίγο μετά το τέλος των πυροτεχνημάτων μετά τα μεσάνυχτα. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πρωτοχρονιάτικη συγκέντρωση στο Παρίσι στα Ηλύσια Πεδία πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, με 250.000 άτομα παρόντα.

Το 2020, ακυρώθηκε εν μέσω των περιορισμών λόγω της μαινόμενης πανδημίας της Covid.

Η περσινή συγκέντρωση ακυρώθηκε για να αποτραπεί η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron. Ενενήντα χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλη τη Γαλλία για τους εορτασμούς του νέου έτους.

Οι αρχές δήλωσαν ότι έγιναν 490 συλλήψεις σε όλη τη χώρα, έναντι 441 τον προηγούμενο χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια, οι καταστροφές αυτοκινήτων από φωτιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχαν γίνει σοβαρές εστίαση στην αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη: