Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (26.07.2025) σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Μαϊάμι, όταν ένα τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης οδήγησε σε άμεση εκκένωση του αεροσκάφους, λίγο πριν αυτό απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ντένβερ, στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το CBS News.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ντένβερ επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε ενώ το Boeing 737 MAX 8, που εκτελούσε την πτήση 3023, βρισκόταν ακόμη στον διάδρομο απογείωσης. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την αεροπορική εταιρεία, όλοι οι επιβάτες –173 άτομα– καθώς και τα έξι μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν με ασφάλεια. Ένας μόνο επιβάτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ελαφρύ τραυματισμό.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέφερε πως το πλήρωμα προειδοποίησε για ένα «πιθανό πρόβλημα με το σύστημα προσγείωσης κατά την απογείωση», περίπου στις 14:45, τοπική ώρα. Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στα social media, διακρίνονται επιβάτες να κατεβαίνουν από τις φουσκωτές τσουλήθρες, ενώ από την ουρά του αεροσκάφους ξεπηδούν φλόγες και καπνο.
Διαβάστε ακόμη:
- Xρεώσεις στα ΑΤΜ: Το τρίτο «ψαλίδι», η απειλή της απόσυρσης και οι στρεβλώσεις
- Μητσοτάκης: Θα είμαστε δίπλα σε όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται στις πυρκαγιές
- Ποιος δυναμιτίζει την προσπάθεια συγκράτησης των ασφαλίστρων Υγείας
- Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες: Πλήγμα 10 δισ. ευρώ από τους δασμούς Τραμπ