Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος αναφέρεται στα αποτελέσματα από την εγκατάσταση και χρήση του panic button στα κινητά τηλέφωνα.

Όπως αναφέρει, «μέσα σε 7 μήνες από την πιλοτική διάθεση της mobile εφαρμογής panic button σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 2.700 γυναίκες ενημερώθηκαν για αυτήν και 789 επέλεξαν να την εγκαταστήσουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Μάλιστα σε 120 περιπτώσεις έγινε χρήση του panic button από τις γυναίκες αυτές με 100% άμεση ανταπόκριση και παρέμβαση της Αστυνομίας με διάσωση των γυναικών».

Όμως, «το αμέσως επόμενο διάστημα το panic button επεκτείνεται σε όλες τις πρωτεύουσες νομών της χώρας για να συνδράμει το έργο των αρχών στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, ούτε και πρέπει να αισθάνεται μόνη», σημειώνει με έμφαση ο υπουργός Επικρατείας.

Ενώ επεκτείνεται, στην ίδια ανάρτηση, και σε άλλα «εργαλεία» – δομές προστασίας των γυναικών. «Με τη γραμμή SOS 15900, τις 44 συμβουλευτικές δομές και τους 20 ξενώνες φιλοξενίας, τα 18 γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛΑΣ, τη δωρεάν ψυχολογική και νομική υποστήριξη αλλά και τα προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας, η πολιτεία στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα που βιώνει κάθε μορφή βίας στο σώμα ή στο μυαλό της».

Διαβάστε ακόμη: