Την λειτουργία των πανεπιστημίων, μόνο για τους τελειόφοιτους φοιτητές, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις πτυχιακές εργασίες τους, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι φοιτητές θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Όπως ανακοίνωσε στη σύνοδο των πρυτάνεων ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, υπάρχει θετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας να επιτραπούν οι κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις για τους τελειόφοιτους και επί πτυχίω φοιτητές. Όσον αφορά σε περιπτώσεις κινδύνου να χαθεί το εξάμηνο, λόγω εργαστηριακών μαθημάτων, ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα παραταθεί το εξάμηνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διδασκαλία 13 εβδομάδων.

Πανεπιστήμια: Aνοίγουν για να πάρουν πτυχίο οι τελειόφοιτοι φοιτητές | Έθνος

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, οι πρυτάνεις ανακοίνωσαν ότι «ακούσαμε με ικανοποίηση την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που αφορά στην άμεση επαναλειτουργία δια ζώσης εργαστηριακών μαθημάτων, κλινικών, πρακτικών ασκήσεων και πτυχιακών εργασιών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο για τελειόφοιτους και επί πτυχίω φοιτήτριες/τες.

Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα από το Υ.ΠΑΙ.Θ. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η διεξαγωγή αυτοδιαγνωστικών τεστ για όλους τους συμμετέχοντες τα οποία θα χορηγούνται δωρεάν».

Πτυχίο ΑΕΙ για αποφοίτους των ΤΕΙ: Ποιους αφορά το σχέδιο Γαβρόγλου - CNN.gr

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τη διενέργεια των κατατακτήριων εξετάσεων με την υπογράμμιση ότι θα διεξαχθούν δια ζώσης από 19 έως 30 Μαΐου, τα δύο Σαββατοκύριακα αυτού το χρονικού διαστήματος κι ενδεχομένως εάν χρειαστεί και Παρασκευή απόγευμα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι συντελεστές των πανεπιστημιακών τμημάτων για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αφορά στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας κάλεσε όλα τα πανεπιστήμια να καταρτίσουν τα σχέδια ασφάλειας για την προστασία τους και όπως μάλιστα είπε ο κ. Συρίγος «υπάρχει για το σκοπό αυτό ποσό 30 εκ ευρώ για να διευκολυνθούν τα Πανεπιστήμια».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.