Οι απαντήσεις των θεμάτων των Νέων Ελληνικών στα οποία εξετάστηκαν σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου, οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στις Πανελλήνιες εξετάσεις είδαν το φως της δημοσιότητας.

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων των Νέων Ελληνικών, πατώντας ΕΔΩ.

ΟΕΦΕ: «Εύκολα και κατανοητά τα θέματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ»

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) ως προς τα θέματα που «έπεσαν» στο μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ σχολιάζει πως «και τα δύο κείμενα γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υποψηφίους» και ότι «τα ερωτήματα είναι σε όλα τα ζητούμενα διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν προκαλούν έκπληξη στους προετοιμασμένους υποψηφίους».

Αναλυτικά η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναφέρει: «Οι μαθητές της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στο περιβάλλον. Το διαγώνισμα αποτελείται από δύο κείμενα, ένα μη λογοτεχνικό και ένα λογοτεχνικό. Και τα δύο κείμενα γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υποψηφίους. Τα ερωτήματα είναι σε όλα τα ζητούμενα διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν προκαλούν έκπληξη στους προετοιμασμένους υποψηφίους».

Τη «σκυτάλη» παίρνουν αύριο, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), που εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλήνιες ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.