«Πρεμιέρα» έκαναν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας (έκθεση) λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής.

Η ιστορία και οι ιστορικές γνώσεις ήταν το σημερινό θέμα της Έκθεσης, ενώ στη Λογοτεχνία «έπεσε» πεζό κείμενο και όχι ποίημα.

Το θέμα της έκθεσης αφορούσε στην ιστορία και στις ιστορικές γνώσεις: «Αξίζει να μαθαίνουμε για αυτούς τους νεκρούς. Αξίζει να γνωρίζουμε τι έκαναν, πώς σκέφτονταν, πώς ζούσαν».

Για να δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας πατήστε ΕΔΩ.

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) θα εξεταστούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στη Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2022: Το πρωτόκολλο

Αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοιό, που θα ισχύσουν κατά τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα εξής:

1. O Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:
α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου,
β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,
γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

2. Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

3. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.