Στα Λατινικά ( Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), την Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληρ/κής) εξετάστηκαν σήμερα οι απόφοιτοι των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2022.

Δείτε τις απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική από την ΟΕΦΕ:

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα των Λατινικών ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Χημείας ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Πληροφορικής ΕΔΩ.

Πανελλήνιες 2022: Η ΟΕΦΕ σχολιάζει τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική

«Κλιμακούμενης δυσκολίας» τα θέματα της Πληροφορικής

«Τα θέματα της Πληροφορικής ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και δυσκολότερα από πέρσι. Αρκεηά θέματα αντλήθηκαν από τη νέα ύλη, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να δυσκόλεψε τους μαθητές. Συγκεκριμένα στο Β1 υποερώτημα οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα
προσεκτικοί καθώς το ζητούμενο δεν ήταν εύκολα αντιληπτό με την πρώτη ανάγνωση». 

«Διαβαθμισμένη δυσκολία με κατανοητές εκφωνήσεις» στην Χημεία

«Στα θέματα της Χημείας παρατηρείται διαβαθμισμένη δυσκολία με κατανοητές εκφωνήσεις στην πλειονότητά τους. Παρατηρούνται μικρές δυσκολίες στο ερώτημα Β4 και μεγαλύτερες δυσκολίες στο Δ3 ii) όπου απαιτείται καλή κριτική ικανότητα καθώς η χημική εξίσωση της αντίδρασης παρουσιάζει ιδιορρυθμία αφού δεν αναφέρεται αναλυτικά στο σχολικό βιβλίο παρά μόνο θεωρητικά.», σχολιάζει η ΟΕΦΕ.

Αύριο Πέμπτη, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Οι υποψήφιοι των Γενικών λυκείων θα εξεταστούν εκ νέου την Παρασκευή, τελευταία ημέρα, για όσους δεν δίνουν ειδικά μαθήματα.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης ορίζεται η 8.30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.