Το τρίτο τους μάθημα στις Πανελλήνιες 2022 έδωσαν οι απόφοιτοι των ΓΕΛ. Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων 2022, τα μαθήματα που εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, είναι τα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), η Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και η Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληρ/κής).

Για να δείτε τα θέματα στα Λατινικά, πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε τα θέματα στη Χημεία, πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε τα θέματα στην Πληροφορική, πατήστε ΕΔΩ.

Οι υποψήφιοι των Γενικών λυκείων θα εξεταστούν εκ νέου την Παρασκευή, τελευταία ημέρα, για όσους δεν δίνουν ειδικά μαθήματα.

Επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι αύριο, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, με τα μαθήματα Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης ορίζεται η 8.30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Φέτος ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 68.394.

Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων σε στρατιωτικές, αστυνομικές λιμενικές σχολές και σχολές του εμπορικού ναυτικού. Σε ό,τι αφορά στη μείωση των θέσεων κατά 9.000, οι ειδικοί λένε ότι δεν δεν έχει καμία σημασία, καθώς οι μειώσεις έγιναν κυρίως σε σχολές που δεν είχαν εισακτέους και δεν καλύφθηκαν ήδη από πέρυσι οι προσφερόμενες θέσεις.