Αύριο, Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023, ανοίγει για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2023 η πλατφόρμα για την υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να ενημερωθούν με sms για τη βαθμολογία και τη σχολή εισαγωγής τους.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν – ή να επιβεβαιώσουν – τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.smsresults.minedu.gov.gr , προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα sms, για τη βαθμολογία τους καθώς και τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή άρχισε να λειτουργεί το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας-ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), που αποτελεί Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Η δυνατότητα που δίνεται στους υποψηφίους να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για τα παιδιά, καθώς μπορούν επίσης να ενημερωθούν από την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr. Στην εφαρμογή αυτή, οι μαθητές θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους, το αρχικό γράμμα από το επίθετό τους, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Δεν αποκλείεται, η ανακοίνωση των βαθμολογιών να προηγηθεί των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μοναδική προϋπόθεση για την γνωστοποίηση αυτή, η ολοκλήρωση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, όπως και ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων στις φετινές Πανελλαδικές.

Πανελλήνιες 2023: Ο χρόνος ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής

Πανελλήνιες 2023: Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ φέτος

Διαβάστε ακόμη: