Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι μηνών σημείωσε η Pandora A/S καθώς η μάρκα κοσμημάτων αύξησε τις προβλέψεις της για τα έσοδά της για φέτος, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των διαμαντιών που κατασκευάζονται στα εργαστήριά της.

Η δανική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει τα περισσότερα κοσμήματα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, δήλωσε ότι οι οργανικές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 8-10% φέτος, από 6-9% που αναμενόταν προηγουμένως.

Οι μετοχές της ενισχύθηκαν έως και 6,6% στην Κοπεγχάγη, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο από τις 8 Νοεμβρίου. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 80% τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου της Pandora επιβεβαιώνουν ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, εκτιμούν οι αναλυτές της Jefferies.

Οι πωλήσεις των διαμαντιών που παράγονται στο εργαστήριο αυξήθηκαν κατά 87% το α’ τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία. Τα μικτά περιθώρια κέρδους έφτασαν στο ρεκόρ του 79%, ενισχυμένα από τις υψηλότερες τιμές και τα οφέλη από την τιμολόγηση του αργύρου και τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ενώ οι αγορές κοσμημάτων παραμένουν γενικά υποτονικές, οι συνεχιζόμενες επενδύσεις της εταιρείας σε εμπορικά σήματα της επέτρεψαν να κατακτήσει μερίδιο αγοράς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alexander Lacik στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Pandora έχει δηλώσει προηγουμένως ότι στοχεύει σε έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου κορόνων (143 εκατ. δολάρια) στον τομέα των διαμαντιών εργαστηριακής καλλιέργειας μέχρι το 2026.

Διαβάστε ακόμη: