Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα ευρωπαϊκά σαλόνια με εμφαντικό τρόπο! Σε μια σπουδαία πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς – που γνώρισε την αποθέωση από τους 57 χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού- κέρδισε τη Βιγιαρεάλ 2-0.

Πλέον με αυτή την νίκη οι πράσινοι θέτουν διαφορετικά δεδομένα, μιας και πριν την έναρξη της πρεμιέρας το «κίτρινο φαβορί» φάνταζε το φαβορί του ομίλου.

Επόμενη αποστολή για τον Παναθηναϊκό στο Ισραήλ κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, εκεί όπου θέλει να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για την πρόκριση.

Δυναμικό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό

Με… φόρα και την ορμή της έδρας ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ από την Βιγιαρεάλ, θέλοντας να επιβάλει από την αρχή τον δικό του ρυθμό. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν την κατοχή της μπάλας, βρίσκοντας κυρίως χώρο από τα δεξιά με τους Παλάσιος και Κώτσιρα, την ώρα που οι Ισπανοί είχαν «κλειδώσει» καλά τους Πέρεθ και Τσέριν.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι καταγράφηκε με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου, όταν η κεφαλιά του Σένκεφελντ, έπειτα από το κόρνερ του Μπερνάτ, έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρέινα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Βιγιαρεάλ λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 18’ το «κίτρινο υποβρύχιο» ξεχύθηκε υπέροχα στην αντεπίθεση με τον Μοράλες να μπαίνει ωραία στη περιοχή να αποφεύγει τους Μάγκνουσον και Σένκεφελντ με προσποίηση, ωστόσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Υπέροχη συνεργασία Κώτσιρα – Ιωαννίδη και… φωτιά στο ΟΑΚΑ

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 38’. Γιάννης Κώτσιρας και Φώτης Ιωαννίδης συνδυάστηκαν υπέροχα, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Έλληνα φορ, ο οποίος με υπέροχο σκάψιμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 μέσα σε πανδαιμόνιο.

Στα τελευταία λεπτά μέχρι την ανάπαυλα, η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποια λάθη της αντίπαλης άμυνας, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Κομεσάνια στο 45’ πέρασε άουτ.

Το «καθάρισε» ο Σπόραρ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το «κίτρινο υποβρύχιο» να μπαίνει με πιο ψηλά τις γραμμές του, να πιέζει περισσότερο και να πατάει περιοχή, όμως… μέχρι εκεί.

Αυτό, όμως, άφησε και κάποιους κενούς χώρους στα μετόπισθεν του, με τους γηπεδούχους να τους χρησιμοποιούν για να φτιάξουν όχι μια αλλά… τρεις φάσεις για το 2-0…

Πρώτα στο 50ο λεπτό, όταν ο Ιωαννίδης έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, πέρασε τον Γκάμπια και πήγε στο τετ α τετ με τον Ρέινα, για να έρθει ο Μαντί με σωτήρια προβολή και να του πάρει την μπάλα προτού σουτάρει!

Αλλά και στο 53’, με την διπλή μεγάλη ευκαιρία, αρχικά με τον Παλάσιος που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, αναγκάζοντας τον Ρέινα σε δύσκολη απόκρουση. Ενώ, στην επαναφορά της μπάλας, νέο σουτ του Μλαντένοβιτς από την απέναντι πλευρά υποχρέωσε τον Γκάμπια σε διώξιμο λίγο πριν τη γραμμή!

Ο Πατσέτα προέβη σε τριπλή διορθωτική κίνηση με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ρίχνοντας στο παιχνίδι και Σόρλοθ και Παρέχο και Ζεράρ Μορένο. Ωστόσο, ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που δημιούργησε την επόμενη καλή φάση, στο 62’ καθώς ο Παλάσιος βρήκε ωραία τον Κώτσιρα που έκανε κούρσα 50 μέτρων, μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ…

Ο Γιοβάνοβιτς «απάντησε» στην σκακιέρα των προπονητών, περνώντας τον Σπόραρ αντί του σκόρερ και τον Βιλένα δίπλα στον Ρούμπεν, με τον Τσέριν να γίνεται το δεκάρι και ο Μπερνάρ ο αριστερός εξτρέμ αντί του Μαντσίνι που βγήκε, θέλοντας να διατηρήσει το προβάδισμα της ομάδας του.

Ακολούθησαν όχι απλά σωστή διαχείριση αλλά και ένα ακόμα γκολ, στο 78’, όταν ο νεοεισελθόντας Σπόραρ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε την παράλληλη κίνηση και με ένα φοβερό σουτ με το αριστερό δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρέινα, πετυχαίνοντας το 2-0!

Με τον Τόνι Βιλένα να κλέβει να φτάνει έξω από την μεγάλη περιοχή και να σουτάρει με το αριστερό σουτ χαμηλά, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, στο 90’.

Ή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, όταν από πλασέ του Αϊτόρ από αριστερά εντός περιοχής, ο αμαρκάριστος Μάγκνουσον δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Πέρεθ (76′ Αράο), Τσέριν, Παλάσιος (88′ Αϊτόρ), Μπερνάρ (77′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (68′ Βιλένα), Ιωαννίδης (68′ Σπόραρ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος (61′ Μορένο), Κομεσάνια, Καπού, Σουάρεθ (30′ Πίνο), Ντίας, Μοράλες.

Διαβάστε ακόμη: