Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 14ο της ιστορίας του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισε 63-58 τον Παναθηναϊκό (σκορ που καταγράφεται ως τη διακοπή του ματς) και αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλητής.

Ο τέταρτος τελικός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, 2.46″ πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Όση ώρα παίχτηκε μπάσκετ οι Πειραιώτες ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι από το ξεκίνημα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Παναθηναϊκό και επιβεβαίωσαν ξανά την τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Με τον Ολυμπιακό να είναι καταιγιστικός και στο 3ο δεκάλεπτο όπως και στο πρώτο μέρος, η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, φτάνοντας μέχρι και τους 32 πόντους (31-63) λίγο πριν τη διακοπή. Σε εκείνο το σημείο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν, αντικείμενα, καπνογόνα και κροτίδες προς το μέρος του πάγκου του Ολυμπιακού, με ορισμένα από αυτά να περνούν και το προστατευτικό δίχτυ. Η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε για τα αποδυτήρια μαζί με τους διαιτητές οι οποίοι λίγο αργότερα διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου.

Αυτό προκάλεσε νέα αναστάτωση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που μετέτρεψαν το κλειστό του ΟΑΚΑ σε… αρένα προκαλώντας πολλές ζημιές, ενώ εισέβαλλαν και στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να καταφέρουν να πλησιάσουν την αποστολή του Ολυμπιακού. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν αρκετές φθορές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του γηπέδου, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη τη συνέχιση του αγώνα.

Μετά από αρκετή ώρα αναμονής διατάχθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα από τους διαιτητές, με τον Ολυμπιακό έτσι να στέφεται πρωταθλητής.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 26-48, 35-63 διακ.

Διαβάστε περισσότερα