Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ! Μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή, κατάφερε να επιβληθεί της ΑΕΚ να την ρίξει από την κορυφή, στην οποία βρίσκεται μόνος του ο ΠΑΟΚ, και να ξαναμπεί γερά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Παράλληλα, έβαλε τέλος και στο αήττητο 17 ντέρμπι της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Αιφνιδίασε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μετά από δύο σερί κόρνερ βρήκε το γκολ. Ο Χουάνκαρ δεν κάλυψε καλά την μπάλα για να βγει άουτ, ο Ελίασον έκλεψε και γύρισε στη μικρή περιοχή όπου ο Βίντα σε κενό τέρμα έκανε το 0-1. Ακόμη ένα γκολ από στατικό για τον Δικέφαλο. Η Ένωση ήταν «φωτιά» στην κόντρα, αλλά με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά.

Ο Ιωαννίδης πέρασε σαν σταματημένο τον Βίντα, έκανε το γύρισμα στο πέναλτι και ο Μπερνάρ με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ήταν σειρά της ΑΕΚ να χάσει απίθανη ευκαιρία όταν Γκαρσία και Τσούμπερ έφυγαν στην κόντρα, ο πρώτος έβγαλε στον δεύτερο, αλλά ο Ελβετός άργησε στο τετ α τετ, έκανε και μία προσποίηση, με το πλασέ του να φεύγει έξω.

 «Μαύρη τρύπα» ο Μουκουντί

Στο 18’ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε με δυσκολία ένα φάουλ του Μπακασέτα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το πάνω χέρι στο ματς έχοντας τον Ιωαννίδη σε μεγάλο βράδυ, καθώς ο Έλληνας φορ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ΑΕΚ. Στο 24’ ο Μπακασέτας σκόραρε με κοντινή κεφαλιά του Αράο, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν οφσάιντ.

Αυτή ήταν η προειδοποίηση από τους «πράσινους» που σε ένα τρίλεπτο-φωτιά στη συνέχεια έφεραν τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Στο 32’ από λάθος του Μουκουντί ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα και είδε τον Αθανασιάδη να του λέει όχι σε τετ α τετ. Στη συνέχεια της φάσης όμως η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα που με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1 και δεν το πανηγύρισε.

Πριν προλάβει να συνέλθει από το πρώτο σοκ η ΑΕΚ, δέχθηκε και δεύτερο. Ο Μουκουντί έκανε ακόμη ένα τεράστιο λάθος, ο Ιωαννίδης έκλεψε και απέναντι από τον Αθανασιάδη τσίμπησε την μπάλα για το 2-1. Μετά τα γκολ που δέχθηκε η Ένωση πήρε το πάνω χέρι, έψαξε άμεσα την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να βρει μεγάλη ευκαιρία πριν το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟ άφησε την μπάλα στην ΑΕΚ, αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν δική του όταν στο 55’ το τρομερό γυριστό του Ιωαννίδη έφυγε μόλις άουτ. Στη συνέχεια ο Αλμέιδα προχώρησε σε μαζικές αλλαγές με τους Πινέδα, Πόνσε, Αραούχο και Γκατσίνοβιτς να μπαίνουν στο γήπεδο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ήρθε και η απάντηση του Τερίμ που έριξε στο γήπεδο Μαντσίνι και Μλαντένοβιτς.

Ένα σκαστό σουτ του Αραούχο στο 65’ δεν ανησύχησε τον Ντραγκόφσκι ενώ ένα σουτ του Ιωαννίδη έφυγε πολύ έξω στο 73’. Ο Πόνσε δεν βρήκε στόχο δύο λεπτά μετά σε κεφαλιά από κόρνερ του Άμραμπατ. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ είχε δύο πολύ μεγάλες στιγμές με Γκατσίνοβιτς και Ρότα, με το 2-1 να μην αλλάζει όμως και τους «πράσινους» να παίρνουν μία σπουδαία νίκη σε ένα ματς με φουλ ένταση στο φινάλε.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88’ Βιλένα), Μπακασέτας (88’ Πέρεθ), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Μπερνάρ (79’ Λημνιός).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (70’ Αμραμπατ), Μάνταλος (57’ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (57’ Πόνσε).

Διαβάστε ακόμη: