Το 72,59% του μονίμου προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, το 63,51% του Γενικού Επιτελείου Στρατού και το 62,23% του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είναι εμβολιασμένο και το ποσοστό ανοσοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό. Αυτό ενημερώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε απάντηση Ερώτησης που του κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Τα ποσοστά του εμβολιασμένου μονίμου στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ προκύπτουν με βάση τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού ανά Γενικό Επιτελείο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην απάντηση της ερώτησης που του κατατέθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και διαβιβάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων στις 17 Δεκεμβρίου, αναφέρει πως «η ενημέρωση του προσωπικού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και η θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΥΕΘΑ, γεγονός που αποδεικνύεται εκτός των άλλων και από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των στελεχών των ΕΔ».

Σημειώνει πως εκτός από τα εγχειρίδια και τις Οδηγίες που έχουν αποσταλεί από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και τις ενημερώσεις που έχουν γίνει στα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης της τρίτης δόσης, οι ενημερώσεις συνεχίζονται σε τακτική βάση και συνδυάζονται με όλα τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19.