Σε ξεκαθάρισμα του περιβάλλοντος του από στοιχεία που λειτουργούν διαλυτικά, για ίδιον όφελος και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Όσο ο χρόνος κλείνει ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, που έγκυροι πολιτικοί κύκλοι τις προσδιορίζουν είτε το φθινόπωρο του 2022, είτε στη λήξη της θητείας τον Ιούλιο 2023, καθίσταται σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητοποιεί πως θα πρέπει να στηριχθεί σε ανθρώπους που ξέρει και εμπιστεύεται!

Σε πρόσωπα με αποδεδειγμένη ικανότητα, που θα λειτουργήσουν για το δικό του πολιτικό όφελος και της κυβερνήσεως και δεν θα αναλωθούν σε κομματικά παιχνίδια, πολιτικές εξυπηρετήσεις, νταραβέρια με επιχειρηματίες και συμφέροντα, σούρτα – φέρτα με την Διαπλοκή!

Υπό το πρίσμα αυτό, θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο πως κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός, θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις, όσον αφορά πρόσωπα στα οποία θα στηριχθεί και τα οποία θα σηκώσουν στους ώμους τους, είτε από το Μαξίμου, είτε από την Βουλή, το βάρος μιας μακράς προεκλογικής περιόδου που έχει ήδη, επί της ουσίας, ξεκινήσει!

Και το βέβαιον είναι, ότι εκτός της παρουσίας και νέων προσώπων, θα απομακρυνθούν όσοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και επιδίωξαν να επωφεληθούν της σχέσης με την κορυφή της ηγετικής πυραμίδας της κυβέρνησης και του κόμματος!

Γιατί στα δύσκολα που έρχονται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ο πρωθυπουργός δεν θα πάει στον «πόλεμο» με συνοδοιπόρους τους νταραβεριτζήδες, ούτε τους συνομιλητές – κρυφούς ή φανερούς- της Διαπλοκής και των συμφερόντων, αλλά με αυτούς που ξέρει και εμπιστεύεται, αυτούς που επί σειρά ετών έχουν καταδείξει στην πράξη την πίστη, την αφοσίωση, τις ικανότητες τους…