Μιλώντας για τις εξελίξεις μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα αλλά και την αισιοδοξία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο ίδιο συνέδριο ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι φέτος, ο κ. Pyatt εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι και οι ΗΠΑ επιθυμούν κάτι τέτοιο, που είναι και αμοιβαία επωφελές.

Ο Αμερικανός πρέσβης, σχολιάζοντας την πρόβλεψη Δένδια για ένα ήσυχο καλοκαίρι με την Τουρκία, είπε χαριτολογώντας ότι «όλοι θέλουν ένα ήσυχο καλοκαίρι, εκτός από τη Μύκονο».

Μύκονος: Ένα νησί από «χρυσάφι» – Ο καφές των... 150 ευρώ και η μπριζόλα των 5.000 ευρώ! | in.gr

Για την Τουρκία είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα βήματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προώθηση του διαλόγου αλλά και την επαναδιατύπωση των κόκκινων γραμμών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει πέρυσι το καλοκαίρι την ανησυχία τους για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ιδιαίτερα στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Για τους πυραύλους S 400 επανέλαβε τις θέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Wendy Sherman κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία, η οποία μίλησε ξακάθαρα για τις θέσεις των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.