Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, κατακτώντας την 4η θέση του κόσμου, αφού ηττήθηκε 10-9 από την Ισπανία στον μικρό τελικό. Οι Ισπανίδες σκόραραν στην εκπνοή του αγώνα, ύστερα από μία αμφιλεγόμενη διαιτητική απόφαση για επιθετικό φάουλ οδηγώντας την εθνική στην στέρηση του μεταλλίου.

«Είμαι άδεια, δεν υπάρχουν σκέψεις. Με αυτή την ομάδα κατάφερα όσα δεν έχω καταφέρει σε όλη μου την καριέρα», ήταν τα πρώτα της λόγια. Και συνέχισε: «Στο σημερινό παιχνίδι ανατρέψαμε πολλές φορές το σκορ και αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει αλλάξει. Μόνο θετικά μπορούμε να σκεφτόμαστε. Με πονάει που χάσαμε το μετάλλιο και ο τρόπος που χάθηκε, θα προτιμούσα να χάναμε με ένα γκολ στο παιχνίδι παρά με τον τρόπου που έγινε», δήλωσε η Έλενα Ξενάκη.

Έξαλλη από την απόφαση των διαιτητών στο τέλος εμφανίστηκε η Αλεξία Καμμένου. «Κατεβήκαμε να κάνουμε στο τέλος του χρόνου ένα σουτ, οι ομάδες κατεβαίνουν με πλεονέκτημα, με αριθμητικό πλεονέκτημα και έτσι κάναμε κι εμείς. Τώρα, τι να πω… Όσοι ξέρουν πόλο είδαν, τι να πω... Σφύριξε κάτι το οποίο δεν σφυρίζεται ποτέ στα χρονικά. Ακόμη κι αν είναι (σ.σ. επιθετικό φάουλ) δεν το σφυρίζεις γιατί δεν έχει παιχτεί καν», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη: