Στη δίνη παγκόσμιου ψηφιακού μπλακ άουτ, που έχει προκαλέσει τεχνικές δυσλειτουργίες σε επικοινωνίες, τράπεζες χρηματιστήρια και αεροδρόμια, παραμένουν πολλές χώρες.
Και ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για πρόβλημα που ξεκίνησε από τη Microsoft, πληθαίνουν οι φωνές που δείχνουν ως υπεύθυνη για το χάος την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Crowdstrike.
Σύμφωνα με το αυστραλιανό σάιτ thenightly.com.au όπου πρωτοξεκίνησαν τα προβλήματα, πριν από λίγες ώρες άρχισε μια πλημμύρα αναφορών από διάφορους οργανισμούς ότι το Διαδίκτυό τους ήταν εκτός λειτουργίας και τα σφάλματα μπλε οθόνης εμφανίστηκαν στους υπολογιστές τους.
Τα συστήματα υπολογιστών έχουν επίσης καταρρεύσει, με τα μηχανήματα να επανεκκινούν συνεχώς.
Σε μια συμβουλή που δόθηκε στους χρήστες του CrowdStrike, η εταιρεία δήλωσε ότι «είχε γνώση των αναφορών για σφάλματα σε κεντρικούς υπολογιστές των Windows που σχετίζονται με τον αισθητήρα Falcon».
Το Falcon Sensor ή αισθητήρας Falcon είναι ένα πρόγραμμα εγκατεστημένο σε επαγγελματικούς υπολογιστές για τη συλλογή δεδομένων ασφαλείας.
Ποια είναι η Crowdstrike
Η CrowdStrike Holdings, Inc. είναι μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ώστιν του Τέξας. Παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας εναντίον των κυβερνοεπιθέσεων.
Η εταιρεία λογισμικού αυτοδιαφημίζεται ως «παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με μια προηγμένη πλατφόρμα cloud για την προστασία τελικών σημείων, φόρτου εργασίας cloud, ταυτοτήτων και δεδομένων».
Ο ιστότοπός της λέει ότι «29.000 πελάτες εμπιστεύονται την CrowdStrike για την προστασία» των δεδομένων τους.
Τι είναι ο αισθητήρας Falcon;
Το Falcon Sensor είναι «μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σταματήσει τις παραβιάσεις μέσω ενός ενοποιημένου συνόλου τεχνολογιών που παραδίδονται στο cloud που αποτρέπουν όλους τους τύπους επιθέσεων — συμπεριλαμβανομένου κακόβουλου λογισμικού και πολλά άλλα», εξηγεί ο ιστότοπος CrowdStrike.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το CrowdStrike Falcon ανταποκρίνεται στις πιο πρόσφατες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται από «προηγμένους επιτιθέμενους» χρησιμοποιώντας μια «ισχυρή αλλά ελαφριά λύση που ενοποιεί επόμενης γενιάς antivirus, εντοπισμό και απόκριση τελικού σημείου, ευφυΐα απειλών στον κυβερνοχώρο, δυνατότητες διαχείρισης απειλών και υγιεινή ασφαλείας — όλα περιέχονται σε ένα μικρό , ενιαίος, ελαφρύς αισθητήρας που διαχειρίζεται και παρέχεται μέσω cloud».
Διαβάστε ακόμη:
- Παγκόσμιο blackout λόγω Microsoft – «Έπεσαν» τα συστήματα σε τράπεζες, αεροπορικές, ΜΜΕ
- Δέσποινα Βανδή: Aυτή είναι η αφίσα που είδε και ακύρωσε τη συναυλία
- Κορωνοϊός: Σε άνοδο κρούσματα και διασωληνώσεις το καλοκαίρι
- Δακτύλιος: Σήμερα η τελευταία ημέρα των περιορισμών στην κυκλοφορία, πότε επιστρέφει