Μπορεί οι ειδικοί να… υψώνουν καθημερινά τη φωνή τους, ζητώντας έλεγχο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, όμως, ταυτόχρονα, η ζήτηση για κάθε είδους νέες τεχνολογίες ΑΙ, «γιγαντώνεται».

Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια της εφετινής 7ης διοργάνωσης του World Intelligence Congress (WIC), μίας σημαντικής παγκόσμιας διάσκεψης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 18 – 21 Μαΐου στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας, υπεγράφησαν επενδυτικές συμφωνίες οικονομικής αξίας περίπου 81.5 δισεκατομμυρίων γουάν (10.76 δισεκατομμυρίων ευρώ), συμπεριλαμβανομένων και 98 καινοτόμων προγραμμάτων στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι συμφωνίες των νέων προγραμμάτων περιλαμβάνουν τις αλυσίδες παραγωγής σε βιομηχανικούς τομείς, όπως οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής, η παραγωγή οχημάτων, η βιοϊατρική, ο βιομηχανικός εξοπλισμός, οι νέες μορφές ενέργειας, αλλά και τα τεχνολογικά εξελιγμένα υλικά, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Περισσότεροι από 1.000 αξιωματούχοι, ειδικοί, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες από 51 χώρες και περιφέρειες έλαβαν μέρος στη διάσκεψη.

Διαβάστε ακόμη: