Τις εκτιμήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας για τις απώλειες της Ρωσίας από την ημέρα που εισέβαλε στην Ουκρανία μέχρι σήμερα 7 Μαρτίου έκανε γνωστές το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα λοιπό με tweet της εφημερίδας «Τhe Kyiv Independent» περισσότεροι από 11.000 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ενώ 46 αεροπλάνα και 68 ελικόπτερα έχουν καταρριφθεί.

Συνολικά μέχρι και σήμερα 290 άρματα μάχης και 117 πυροβόλα έχουν υποστεί ζημιές.

Η Ρωσία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έχει χάσει από την ημέρα της εισβολή 999 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 50 πολλαπλούς εκτοξευτές (MLRS), 2 πλοία, 454 οχήματα, 60 οχήματα μεταφοράς καυσίμου, 7 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και 23 αντιαεροπορικά συστήματα.

Για Ρωσική πανωλεθρία μιλούν οι Ουκρανοί 

Ως μια πανωλεθρία της Ρωσίας θα μπορούσε να αναγνωριστεί αυτό που έχει γίνει σε αυτές τις 13 ημέρες εισβολής στην Ουκρανία, αν λάβει κανείς υπ΄όψιν του τα στοιχεία που διαρρέονται από την ουκρανική πλευρά και επιβεβαιώνονται εν γένει από την Αμερική. Εδώ και αρκετά 24ωρα δεν φαίνεται πως θα συμβεί κάποια κατάληψη περιοχής, παρά το ότι όλο το σαββατοκύριακο υπήρχαν διαδοχικές επιθέσεις. Ο στρατός του Κιέβου έχει προετοιμαστεί άρτια και καταφέρνει καίρια χτυπήματα στον στρατό του Putin.

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν καταρριφθεί 30 ελικόπτερα, ενώ μια περιοχή επανακτήθηκε από τους Ουκρανούς το πρωί της Δευτέρας, κάτι που κάνει την ουκρανική πλευρά να πιστέψει ακόμα περισσότερο στη νίκη. Τα ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στην περιοχή Τσορνομπάιβκα, στο αεροδρόμιο δίπλα στη Χερσώνα και η πόλη Τσουχούιβ κοντά στο Χάρκοβο περιήλθε ξανά σε ουκρανικά χέρια, μετά και τον θάνατο των δύο Ρώσων επικεφαλής, του αντισυνταγματάρχη Dmitry Safronov και του αντισυνταγματάρχη Denis Glebov.

Την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη, το Τσερνίχιβ, το Μικολάιβ, και το Χάρκοβο, με εκατοντάδες πολίτες να επιχειρούν να εκκενώσουν το Ίρπιν που βρίσκεται στα προάστια της πρωτεύουσας, οι Ουκρανοί έχουν θωρακίσει για τα καλά το μέτωπο στη Χερσώνα και στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζιε που κατελήφθη την Παρασκευή.

Εκτός από τις προαναφερθείσες απώλειες, οι Ρώσοι έχουν επιβεβαιώσει την απώλεια του και συνταγματάρχη Konstantin Zizevsky, η κηδεία του οποίου έγινε μαζί με του αντισυνταγματάρχη αντισυνταγματάρχη Glebov το σαββατοκύριακο.