Τραγικός είναι ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων από τη βομβιστική επίθεση στις 16 Μαρτίου στο θέατρο της Μαριούπολης. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το δραματικό θέατρο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους στις 16 Μαρτίου και μέσα σε αυτό υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

«Από αυτόπτες μάρτυρες προέκυψαν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε διαψεύσει ότι «χτύπησε» το θέατρο της Μαριούπολης, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από την πολιορκημένη πόλη.

Πηγές δήλωσαν ότι ο μεγαλύτερος όγκος όσων βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί κάτω από τη σκηνή και ότι τα ερείπια εμπόδιζαν την έξοδό τους.

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης οι οποίες να επιχειρούν στη Μαριούπολη και οι έντονες μάχες και οι βομβαρδισμοί κοντά στο θέατρο απέτρεψαν τις προσπάθειες διάσωσης, επισημαίνει ο «Guardian», υπενθυμίζοντας ότι το θέατρο βομβαρδίστηκε από αεροπλάνο, παρότι η λέξη «ΠΑΙΔΙΑ» ήταν γραμμένη με μεγάλα λευκά γράμματα στο έδαφος.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 300 νεκροί από την βομβιστική επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης στις 16 Μαρτίου

Εικόνες από το θέατρο της Μαριούπολης, όπου χιλιάδες άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο, πριν βομβαρδιστεί.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 300 νεκροί από την βομβιστική επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης στις 16 Μαρτίου

Σημειώνεται ότι σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, αναφερόμενη στη Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ότι το Κίεβο ελπίζει να ανοίξει σήμερα σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ένας ασφαλής διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη αυτή.