Η Ουκρανία σχεδιάζει να παραγάγει ένα εκατομμύριο drones FPV (first-person-view- οπτική πρώτου προσώπου) που χρειάζονται ευρέως στην πρώτη γραμμή του μετώπου και περισσότερα από 11.000 επιθετικά drones μεσαίου και μακρού βεληνεκούς, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικών βιομηχανιών.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί εντατικά τα FPV drones μικρά drones που προορίζονται για προσωπική χρήση, αλλά έχουν τροποποιηθεί για το πεδίο της μάχης-από τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής το 2022 ως μια φθηνή αλλά αποτελεσματική εκδοχή για αναγνώριση και επιθέσεις.

Η τακτική υιοθετήθηκε στη συνέχεια από το στρατό της Μόσχας, ο οποίος εκτιμάται ότι τώρα έχει στην διάθεση του πολύ περισσότερα παρόμοια drones.

«Όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής είναι έτοιμες και θα αρχίσει το 2024» δήλωσε ο υπουργός Ολεξάντρ Καμούστιν σε ανάρτηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο αριθμός περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.000 drones με εμβέλεια μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων, είπε ο ίδιος.

Η Ουκρανία δραστηριοποιείται για να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή όπλων προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερές αποστολές χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στην βοήθεια των ξένων εταίρων και να δώσει μια ώθηση στην οικονομία.

Ο Καμούστιν δήλωσε ότι τον Δεκέμβριο η χώρα του θα παραγάγει περισσότερα από 50.000 drones FPV.

Διαβάστε ακόμη: