Ρωσική επίθεση με ρουκέτες σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που εκατοντάδες άμαχοι προσπαθούσαν να διαφύγουν σε ασφαλέστερα σημεία της χώρας. Από την επίθεση περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρίας της χώρας.

Νωρίτερα η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις. «Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτύπησαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ - Δεκάδες νεκροί

Στη συνέχεια προσέθεσαν: «Σύμφωνα με επιχειρησιακά στοιχεία, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση με πυραύλους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματορσκ».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή.

Η Ρωσία δεν προχώρησε άμεσα σε κάποιο σχόλιο σε σχέση με την επίθεση αυτή και τον απολογισμό των θυμάτων.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιοχής Ντονέτσκ, δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι ήταν στο σταθμό τη στιγμή που έπεσαν οι πύραυλοι. «Οι Ρώσοι φασίστες γνώριζαν πολύ καλά πού στόχευαν και τι ήθελαν. Ήθελαν να προκαλέσουν πανικό και φόβο, ήθελαν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες άμυνας της φιλορωσικής αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ισχυρίζονται πως το χτύπημα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις «με πύραυλο Tochka-U», και επισημαίνουν πως ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου είναι ξεπερασμένος και δεν χρησιμοποιείται από τη Ρωσία, αλλά είναι ενεργός για τους Ουκρανούς.

«Οι απάνθρωποι Ρώσοι δεν εγκαταλείπουν τις μεθόδους τους», είπε ο Ζελένσκι για το Κραματόρσκ

Την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ κατήγγειλε με δήλωσή του ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. «Χωρίς να έχουν τη δύναμη και το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Οι εισβολείς χτύπησαν με πύραυλο Tochka-u στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπου χιλιάδες άμαχοι, ειρηνικοί Ουκρανοί περίμεναν για την εκκένωση… Περίπου 30 σκοτώθηκαν και 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους να ποικίλει. Αστυνομία και διασώστες βρίσκονται ήδη στο σημείο. Οι απάνθρωποι Ρώσοι δεν εγκαταλείπουν τις μεθόδους τους. Χωρίς να έχουν τη δύναμη και το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό είναι κακό που δεν έχει όρια. Και αν δεν τιμωρηθούν, αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

12 παιδιά ανάμεσα στους 50 νεκρούς από την επίθεση

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο, αναθεωρώντας ανοδικά την προηγούμενη εκτίμηση για 30 νεκρούς από την κρατική σιδηροδρομική εταιρία της Ουκρανίας, η οποία ανέφερε ότι ο σταθμός επλήγη με δύο ρουκέτες, τη στιγμή που αρκετές πηγές στο διαδίκτυο, οι οποίες συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, επισημαίνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν είτε ένας είτε δύο βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U.