Σήμερα (17/01), ένας εκ των στενών συμβούλων του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ολεξέι Αρέστοβιτς, υπέβαλε την παραίτησή του μετά τη δημόσια «κατακραυγή», από την αναφορά ότι ένας ρωσικός πύραυλος που σκότωσε τουλάχιστον 44 ανθρώπους στο Ντνίπρο, καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ουκρανοί διασώστες εξακολουθούσαν μέχρι αργά το απόγευμα να αναζητούν πτώματα στα ερείπια πολυκατοικίας, η οποία χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο KH–22 το Σάββατο (14/01), σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας. Ο κ. Αρέστοβιτς ζήτησε συγγνώμη, επισημαίνοντας ότι έκανε ένα «θεμελιώδες λάθος».

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη στα θύματα και τους συγγενείς εκείνων, τους κατοίκους του Ντνίπρο και όλους όσοι πληγώθηκαν βαθιά από την πρόωρα λανθασμένη εκδοχή μου, σε σχέση με τον λόγο για τον οποίο ο ρωσικός πύραυλος έπληξε κτήριο κατοικιών», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αρχική του τοποθέτηση είχε προκαλέσει «κύμα» οργής στη χώρα και χρησιμοποιήθηκε από Ρώσους αξιωματούχους, με σκοπό να κατηγορήσουν την Ουκρανία.

Ο Αρέστοβιτς αποτελεί διάσημη προσωπικότητα στην Ουκρανία, λόγω των καθημερινών ενημερώσεων στο προσωπικό του κανάλι, στο YouTube. Το κανάλι έχει περισσότερους από 1.6 εκατομμύρια συνδρομητές και τα βίντεο που δημοσιεύει, συγκεντρώνουν συχνά περισσότερες από 200.000 προβολές. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έχει σχολιάσει ακόμη την απόφαση του Ολεξέι Αρέστοβιτς να παραιτηθεί. Ορισμένοι Ουκρανοί βουλευτές υπέγραψαν επιστολή, ζητώντας την απομάκρυνσή του, το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε ακόμη: