Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την προαγωγή του πρώην επικεφαλής των κρατικών σιδηροδρόμων, ο οποίος ανέλαβε την εποπτεία σημαντικών βιομηχανιών, σε έναν μικρό ανασχηματισμό που αποσκοπεί να ενισχύσει την κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ρωσική εισβολή.

Ο Ολεξάντρ Καμούσιν διορίσθηκε Υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών, αφού συνέβαλε στην επιχειρησιακή λειτουργία των ουκρανικών σιδηροδρόμων καθ’ όλη την περίοδο του πολέμου, στη διάρκεια του οποίου μετετράπησαν σε σύμβολο της ουκρανικής ανθεκτικότητας.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε, επίσης, τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μιχαΐλο Φιόντοροφ, καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις καινοτομίες, την εκπαίδευση σε θέματα ανάπτυξης και την τεχνολογία, ενώ, εξακολουθεί να ηγείται του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες της Ουκρανίας να εξασφαλίσει τη χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας διαδικτύου, Starlink, από την εταιρεία SpaceX του Ίλον Μάσκ.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο υποστήριξε τον διορισμό του Οξέν Λισόβι στη θέση του Υπουργού Παιδείας και Επιστημών. Ο Λισόβι ήταν επικεφαλής της Νέας Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας και εντάχθηκε στον στρατό, μετά την ολοκληρωτική εισβολή της Μόσχας, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Η κυβέρνηση, εκτός από την προσπάθεια να καθοδηγήσει τη χώρα εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας, έχει αρχίσει προσπάθειες να εκσυγχρονίσει τη γραφειοκρατία της και να «πατάξει» τη διαφθορά, καθώς επιδιώκει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μπροστά μας, δεν έχουμε λιγότερες προκλήσεις. Τη νίκη στον πόλεμο, την ανοικοδόμηση, την ανάπτυξη της σύγχρονης εκπαίδευσης, της ουκρανικής επιστήμης και βιομηχανίας. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο τα νέα μέλη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν υψηλούς και φιλόδοξους στόχους», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρωθυπουργός, Ντένις Σμιχάλ.

Διαβάστε ακόμη: