Σήμερα (19/04), ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιθεώρησε τη μεθόριο με τη Λευκορωσία και την Πολωνία και ευχαρίστησε τους συνοριακούς φρουρούς που υπερασπίζονται τη χώρα, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δημοσίευσε ένα βίντεο στο Telegram, στο οποίο φαίνεται να συναντά τους συνοριακούς φρουρούς σε δασώδη περιοχή με συρματοπλέγματα, δίπλα σε ένα ποτάμι στην περιοχή Βολίν της βορειοδυτικής Ουκρανίας.

«Αποτελεί τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα, προκειμένου να ευχαριστήσω τους συνοριακούς φρουρούς που προστατεύουν τα σύνορα του κράτους», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης, στην οποία απεικονίζεται να απευθύνεται στους συνοριακούς φρουρούς και να τούς παρασημοφορεί.

«Για την προστασία του κράτους μας, στη Μπαχμούτ. Γνωρίζω πόσο σταθερά σταθήκατε εκεί, κρατώντας την πόλη», τόνισε, για τη συγκεκριμένη περιοχή, όπου οι μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων είναι σφοδρές, τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Ζελένσκι επεσήμανε ότι η Ουκρανία πρέπει να «βρίσκεται σε ετοιμότητα» στα σύνορα με τη Λευκορωσία, παρ’ ότι το Κίεβο δεν παρατηρεί «τίποτα ισχυρό» εκεί, πέρα από σχόλια, ύστερα από συζήτηση για τα μέτρα προστασίας των συνόρων, σε συνάντηση του περασμένου Ιανουαρίου.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε τη Λευκορωσία ως «ορμητήριο» για την –ευρείας κλίμακας– εισβολή στην Ουκρανία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία θα σταθμεύσει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της στενής της συμμάχου. Σε ξεχωριστή δημοσίευση, ο κ. Ζελένσκι σημείωσε ότι συζήτησε θέματα ασφαλείας και κοινωνικό – οικονομικά με τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, στο Βολίν.

Πριν από ένα 24άωρο (18/04), ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους συναντήθηκε με Ουκρανούς στρατιώτες στην πόλη Αβντίιφκα της ανατολικής Ουκρανίας, όπου οι συγκρούσεις, επίσης, συνεχίζονται, καθώς το Κίεβο ετοιμάζεται για αντεπίθεση, με την οποία θα προσπαθήσει να ανακτήσει εδάφη που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή.

Διαβάστε ακόμη: