Αγγλία για φίλημα! Τα «τρία λιοντάρια» συνέτριψαν 4-0 την Ουκρανία και έκαναν επίδειξη δύναμης ενόψει της επιστροφής στο… σπίτι και τον ημιτελικό με την Δανία. Τώρα όλα είναι πιθανά και η κούπα δεν είναι απλά ένα όνειρο για τους Άγγλους.

Το ματς

Οι Άγγλοι δήλωναν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο Γουέμπλεϊ για τα ημιτελικά και το απέδειξαν από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 4’ ο Στέρλινγκ με κάθετη βρήκε τον Κέιν στην περιοχή και αυτός άνοιξε το σκορ με πλασέ. Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και μοιραία υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κρίθηκαν τα πάντα. Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Σο σημάδεψε τον Μαγκουάιρ και αυτός με κεφαλιά σκόραρε. Πριν οι Ουκρανοί προλάβουν να συνέλθουν δέχθηκαν και τρίτο γκολ. Ο Σο σέντραρε ξανά στο 50’ και ο Κέιν με το κεφάλι πέτυχε το 3-0!

Το πάρτι της Αγγλίας είχε αρχίσει, αφού ήταν εμφανές πως τίποτα δεν θα έφερνε τα πάνω-κάτω. Μάλιστα στο 63’ ο Χέντερσον με προβολή, μετά από κόρνερ του Μάουντ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αγγλική νίκη με το 4-0.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Κριβτσόβ (36’ Τσιχανκόβ), Μικολένκο, Καραβάεβ, Ματβιγένκο, Ζιντσένκο, Σαπαρένκο, Σίντορτσουκ (64’ Μακαρένκο), Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Σο (65’ Τρίπιερ), Μαγκουάιρ, Μάουντ, Ράις (57’ Χέντερσον), Φίλιπς (65’ Μπέλινγκχαμ), Στέρλινγκ (65’ Ράσφορντ), Σάντσο, Κέιν (73’ Κάλβερτ Λιούιν)