«Δεκαοχτώ άνθρωποι που πιθανότατα εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας απανθρακώθηκαν κοντά στο δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής».

Η είδηση αυτή δεν υπάρχει στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, ενώ σε χιλιάδες ώρες ρεπορτάζ δεν βρέθηκε χώρος για μια τραγωδία που διαψεύδει το «ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές».

Προφανώς οι απανθρακωμένοι -ανάμεσά τους και δυο παιδιά- δεν είναι ακριβώς άνθρωποι, αλλά μετανάστες και μάλιστα παράτυποι. Δεν είναι Έλληνες πολίτες, ούτε ψηφοφόροι και δεν έχουν όνομα και πρόσωπο.

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, Παύλος Παυλίδης, που εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και είπε:

« Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Στο μεταξύ πληροφορίες ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν άλλοι οκτώ νεκροί κοντά στη Λευκίμμη, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η είδηση μεταδίδεται ως έκτακτη από μεγάλα διεθνή μέσα όπως Associated Press και BBC και μια ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει ότι «ο θάνατος δεκάδων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες ότι στον “πυρήνα του σχεδιασμού” βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο» αναφέρεται στην σκληρή ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα.

Το μακάβριο εύρημα θα καταρρίψει το κυβερνητικό επιχείρημα περί μηδενικών ανθρώπινων απωλειών» αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «όσο κι αν η έμφαση στην προέλευση των νεκρών –«παράτυποι μετανάστες» ονομάζονται στη δημόσια σφαίρα χρησιμοποιείται εκ του πονηρού για να υποβαθμίσει το μέγεθος της απώλειας».

Στην ίδια περιοχή την ώρα που μαίνεται το πύρινο μέτωπο, ένας άνδρας έχει κλειδώσει μετανάστες και πρόσφυγες σε τρέιλερ φορτηγού-«25 κομμάτια μέσα στο τρέιλερ»- και καλεί και άλλους να οργανωθούν και να ακολουθήσουν αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές, διότι όπως λέει για τους πρόσφυγες «θα μας κάψουν».

«Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Άνοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Άνοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε…, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 215 κομμάτια. Έχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Όλο το βουνό έχει γεμίσει. Αυτοί είναι ορκισμένοι, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο». 

Ο άνδρας συνελήφθη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επεμβαίνει για τα «ανησυχητικά κάποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, κατά τα οποία κάτοικος της Αλεξανδρούπολης κλείδωσε πρόσφυγες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, «25 κομμάτια», όπως λέει.

«Στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, στο οποίο ακούγεται, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας, να κατηγορεί τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν”.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν πως τις φωτιές βάζουν μετανάστες, το 112 δεν λειτούργησε για τους δεκαοχτώ απανθρακωμένους και το ερώτημα είναι αν κάηκαν ή κάποιος τους έκαψε. Αν ο θάνατος των μεταναστών έγινε τυχαία ή είναι ένα ρατσιστικό πογκρόμ.

Η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης -σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. «Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σε ένα μαντρί».

Η έρευνα θα δείξει πιθανόν τι ακριβώς συνέβη με δεδομένο ότι οι φωτιές που ξέσπασαν σ΄αυτή τη διαδρομή μπορεί να αποδοθούν σε μετανάστες -όπως υπαινίσσονται ορισμένα ρεπορτάζ.

Ή σε εμπρηστές που ήθελαν να κάψουν τους μετανάστες ανάβοντας φωτιές στη διαδρομή που θα περνούσαν.

Διαβάστε ακόμη: