Ο Ματίας Αλμέιδα πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο με ισχύ δύο χρόνων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης για ακόμη έναν.

Ο 48άχρονος τεχνικός και το τεχνικό του επιτελείο θα λαμβάνουν 1.200.000€ ετησίως.

Αναμένεται στη χώρα μας εντός των επόμενων 24ώρων και μάλιστα, πρόκειται να παρακολουθήσει διά ζώσης την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Αλμέιδα βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα για να διαπραγματευθεί με τον «ισχυρό άνδρα» των «κιτρινόμαυρων», Δημήτρη Μελισσανίδη, αποχώρησε εκ νέου και τελικώς, επιστρέφει για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε στις Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ και Μπρέσια στην Ευρώπη, καθώς και στις Ρίβερ Πλέιτ, Κίλμες, Λιν και Ατλέτικο Φένιξ, ενώ υπήρξε και διεθνής με την «αλμπιτσελέστε».

Ως προπονητής, έχει εργαστεί στη Ρίβερ, τη Μπάνφιλντ, τη Γουαδαλαχάρα, ενώ από το 2018 βρέθηκε στους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς του MLS, από την οποία έμεινε ελεύθερος πριν από μερικές ημέρες.

Έχει αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα Clausura του Μεξικού τη σεζόν 2016 – 2017, όταν πήρε και το πρωτάθλημα, αλλά και κορυφαίος τεχνικός από την CONCACAF το 2018 όταν κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ της Κεντρικής Αμερικής.