Αύριο (30/06), αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς «πράσινων».

Ο 52άχρονος θα πρέπει να θεωρείται ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια, ήτοι έως τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2024, ύστερα από την απογευματινή συνάντησή του με τους ιθύνοντες του «τριφυλλιού».

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός έφθασε το μεσημέρι στην Ελλάδα, μαζί με τον ατζέντη του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού, κάθε πλευρά ανέλυσε το πλάνο της και στο τέλος, προέκυψε συμφωνία ώστε εκείνος να αποτελέσει τον διάδοχο του Γιώργου Βόβορα.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς βρέθηκε κατά σειρά στην τεχνική ηγεσία των Μπούντουτσνοστ, εθνικής Μαυροβουνίου, Ερυθρού Αστέρα, Μπάγερν Μονάχου και Ερυθρού Αστέρα ξανά, την τελευταία διετία.

Ο Μαυροβούνιος είχε αγωνισθεί ως πόιντ γκαρντ από το 1990 έως το 2004, προτού «φορέσει»… κοστούμι και καθίσει στον πάγκο της Μπούντουτσνοστ (2005 – 2013). Σε οκτώ χρόνια, κατέκτησε επτά φορές το πρωτάθλημα και στη συνέχεια, έλαβε τη «μεγάλη ευκαιρία» για τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο Βελιγράδι, αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι, όντας εξαιρετικά αποτελεσματικός καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο θητειών του. Στην πρώτη του παρουσία (2013 – 2017) «σήκωσε» τρεις φορές το τρόπαιο της Αδριατικής Λίγκας, ενώ στη δεύτερη (2020 – 2022) έκανε το «δύο στα δύο».

Ταυτόχρονα, το όνομά του ταυτίσθηκε με την ανάδειξη αρκετών Σέρβων παικτών, τους οποίους εμπιστευόταν και «έπλαθε», μέχρι να πρωταγωνιστήσουν στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Ο ενδιάμεσος σταθμός της πορείας ήταν η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία αντικατέστησε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον Απρίλιο του 2018. Στη Γερμανία, κέρδισε δύο πρωταθλήματα (2018, 2019) και ύστερα, αποχώρησε στις αρχές του 2020.

Πλέον, απομένει μονάχα η διευθέτηση των τελικών λεπτομερειών, ώστε να «σφραγισθεί» η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.