Οριστικά αναβλήθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ η οποία ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε καν η Γενική Συνέλευση καθώς απουσίαζαν πέντε ομάδες με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία και τυπικά να μην μπορεί να γίνει η ΓΣ.

Συγκεκριμένα, απόντες από τη σημερινή ΓΣ ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ που έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην μπορεί να διεξαχθεί η διαδικασία, να μην γίνεται η ψήφιση της προκήρυξης του πρωταθλήματος και τελικά να μην μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, την ώρα βέβαια που όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν ήδη ξεκινήσει. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο προγραμματισμός όλων των ομάδων τίθεται σε κίνδυνο αφού για ακόμη μία φορά δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ο λόγος της αναβολής είναι το γεγονός πως δεν εγκρίθηκε η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος με τις ομάδες που έχουν βρει τηλεοπτική στέγη να προτείνουν πρωτάθλημα με κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-2024 ενώ οι υπόλοιπες που ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει με κάποιο κανάλι, να συμφωνούν με αυτή την πρόταση αν και εφόσον πάρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση, ωστόσο σύμφωνα με τον ΚΑΠ ακόμη και να υπάρξει συμφωνία τότε, δεν γίνεται να έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα, καθώς βάσει του κανονισμού θα πρέπει από την ώρα της υπογραφής της και την κοινοποίηση του προγράμματος στις ομάδες, να έχουν περάσει τουλάχιστον 96 ώρες.