Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη καθώς οι traders παρακολουθούσαν την πορεία του S&P 500 προς τα επίπεδα ρεκόρ.

Ο S&P 500 προσέθεσε 0,1%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 46 μονάδων ή 0,1%. Ο Nasdaq Composite αυξήθηκε κατά0,2%.

Ο δείκτης της ευρείας αγοράς βρισκόταν εντός του 0,5% από το υψηλό ρεκόρ κλεισίματος των 4.796,56, το οποίο είχε οριστεί τον Ιανουάριο του 2022. Το σημείο αναφοράς, μαζί με τον Dow και τον Nasdaq , απολαμβάνει επίσης ένα σερί κερδών οκτώ εβδομάδων — το μεγαλύτερο από το 2017.

Ήταν μια δυνατή χρονιά για τις μετοχές.

Ο Dow και ο S&P 500 πρόκειται να κλείσουν το 2023 υψηλότερα κατά 13% και 24%, αντίστοιχα.

Ο Nasdaq Composite έκανε άλμα 44%, ξεπερνώντας τις επιδόσεις εν μέσω της ανάκαμψης της τεχνολογίας mega-cap και της ώθησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο δείκτης αναφοράς τεχνολογίας βρίσκεται επίσης σε καλό δρόμο για το μεγαλύτερο κέρδος ενός έτους από το 2003, όταν σημείωσε άνοδο 50%.

Οι μετοχές βρίσκονται στην αιχμή της τάσης που αναφέρεται ως «ράλι του Άγιου Βασίλη», μια περίοδος που περιλαμβάνει τις τελευταίες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης ενός τελικού έτους και τις δύο πρώτες ενός νέου έτους.

Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο περίπου 1,3% σε αυτό το χρονικό πλαίσιο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία που χρονολογούνται από το 1950 από το Almanac του Stock Trader.

Παρά το αισιόδοξο κλίμα στη Wall Street, ο Scott Wren, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής παγκόσμιας αγοράς στο Wells Fargo Investment Institute, προειδοποίησε ότι η αγορά μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξη, ειδικά εάν η Federal Reserve μειώσει τα επιτόκια αργότερα από το αναμενόμενο.

Η αγορά τιμολογείται με πιθανότητα μεγαλύτερη από 70% μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν την Τετάρτη για οικονομικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην βιομηχανία.

Διαβάστε ακόμη: