Ο S&P 500 άλλαξε ελάχιστα τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην επόμενη πολιτική απόφαση της Federal Reserve.

Ο ευρύς δείκτης ήταν σχεδόν σταθερός, ενώ ο  Nasdaq Composite  προστέθηκε 0,1%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones έχασε 24 μονάδες, ή 0,1%.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν και οι δύο πτωτικά την προηγούμενη εβδομάδα διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών τους. Ο Dow ολοκλήρωσε την εβδομάδα 0,1% υψηλότερα.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) και Brent έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο τη Δευτέρα.

Αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% μέχρι στιγμής το τρίτο τρίμηνο, το WTI είναι σε ρυθμό για να δει τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής αυτή την εβδομάδα. Οι έμποροι θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τη στάση της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό από εδώ.

«Ο τρόπος με τον οποίο η Fed παραδίδει την παύση είναι κρίσιμος για τις προσδοκίες των επιτοκίων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αλλά το αν παρουσιάζεται με βαριά είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός για την LPL Financial.

Οι έμποροι δίνουν πιθανότητα 99% να παραμείνει η Fed όταν ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την Τετάρτη και μόλις 31% πιθανότητα αύξησης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, το οποίο μετράει τις τιμές στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds.

Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό ευθυγραμμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό με τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού κέρδισε περισσότερο από το αναμενόμενο, ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, ταίριαξε με την εκτίμηση.

Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε επίσης ελαφρώς υψηλότερα από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο 0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι εκτίμησης 0,2%.

Διαβάστε ακόμη: